Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sivas’ta öğretmenlerin mutlu günü

24 Kasım Öğretmenler Günü Sivas’ta düzenlenen törenle kutlandı. Törende yeni göreve başlayan öğretmenler yemin ederken, görevde 30 yılını deviren öğretmenlerde emekli olmanın hüznünü yaşadı. Törende şehit öğretmenler de unutulmadı....

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivas’ta öğretmenlerin mutlu günü
24 Kasım Öğretmenler Günü Sivas’ta düzenlenen törenle kutlandı. Törende yeni göreve başlayan öğretmenler yemin ederken, görevde 30 yılını deviren öğretmenlerde emekli olmanın hüznünü yaşadı. Törende şehit öğretmenler de unutulmadı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından Atatürk Kültür Merkezi’nde Öğretmenler Günü töreni düzenlendi. Gazi Anadolu Lisesi tarafından organize edilen programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Eğitimin değişen koşullara ayak uydurmanın vazgeçilmez şartı olduğunu belirterek, "Dünyada yaşanan dönüşümlerin gerisinde kalmamak, yenilikleri izleyen değil, yeniliklere yön veren bir ülke durumuna gelebilmek için eğitim sistemimizi geliştirmek ve eğitim hizmetlerinin kalitesini her aşamada yükseltmek zorundayız. Eğitim sisteminin başarısında uygulanan politikalar yanında öğretmenlerde büyük işlev üstlenmektedir." dedi.

Vali Vekili Mustafa Aydın da "Ülke genelinde son yıllarda eğitim ve öğretimde ortaya konulan proje ve uygulamalarla tüm kurumlarla birlikte sağlıklı bir eğitim ortamı oluşturulmasında büyük mesafeler kaydedildiğini söyledi. Aydın, şöyle devam etti: "Bizler ilimizde bu çalışmaların hızla hayata geçmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Sivas’ta 710 okul, 125 bin 200 öğrenci, 8 bin 14 öğretmen bulunmakta olup bu alt yapı ve kadroyla hizmet verilmekte eğitim kalitesini ve başarısının daha iyi olması için çalışmalar içtenlikle yapılmaktadır. Öğretmenlere hizmet içi eğitimlerle kendilerini geliştirme imkânı sunuluyor, okullarımızda çağdaş bir eğitimin fiziki ortamının oluşturulmasına önem ve öncelik veriyoruz."

Törende stajyerlikleri kaldırılarak yeni göreve başlayan 35 öğretmen, Türk Bayrağına el koyarak yemin etti. Öğretmenlerin heyecanlı oldukları gözlenirken, emekli olan öğretmenlere de teşekkür plaketi ve Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi.

Emekli olan öğretmenlerin onurlandırıldığı törende 30 yılını devirerek, emekliliği hak eden öğretmenler öğrencilerinden ayrıldıkları için duygulu anlar yaşadı. Mikrofonlara konuşan Bedreddin Coşar, 33 yıl çalıştıktan sonra emekli olduğunu belirterek, öğrencilerinden ayrıldığı için üzüldüğünü ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.