Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sivas Belediye eski Başkanı Ürgüp, aday adaylığını açıkladı

Sivas eski Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, milletvekilliği için aday adayı olduğunu açıkladı. “Haksızın yanında yer almadım yine almam” diyen Ürgüp, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği genel seçimlerinde Büyük...

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 19:16
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 19:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sivas Belediye eski Başkanı Ürgüp, aday adaylığını açıkladı
Sivas eski Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, milletvekilliği için aday adayı olduğunu açıkladı. “Haksızın yanında yer almadım yine almam” diyen Ürgüp, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği genel seçimlerinde Büyük Birlik Partisi’nden milletvekili aday adayı olduğunu “Allah kısmet ederse hayırda yarış diye tabir ettiğim bu yolda ben de varım demek için buradayım.” diyerek duyurdu.

Doğan Ürgüp, BBP il binasında düzenlediği basın toplantısında, ”Makam ve mevkisi ne olursa olsun Halka hizmeti Hakka hizmet olur görür, mesai mefhumu asla gözetmez, gece gündüz çalışırım” diyerek belediye başkanlığında nasıl bir yol izlediyse vekilliğinde de aynı doğrultuda olacağını kaydetti. Ürgüp, birlik ve beraberlik yolunda karşıt görüşlere de önem vereceğini belirterek, bir olmaya, diri olmaya, istişareye saygı duyduğunu söyledi.

“BİRİNCİ ÖNCELİĞİM İNSANIMIZA YAPILAN YATIRIM OLACAK”

Hükümetlerin Sivas'ı yok sayan tavırlarının yıllar içinde Sivas’ın yapısını giderek küçülttüğüne vurgu yapan Doğan Ürgüp, “Önüne geçemediğimiz göç dalgası, ekonomik olarak küçülmemiz, Sivas'ı kendi kabuğuna çekmiş, özgüveni her geçen gün azalan bir şehir konumuna getirmiştir ” dedi. Birinci önceliğinin insana yapılacak yatırım olacağını belirten Ürgüp, “Horlanan, dışlanan ve hâkim bir siyasi anlayışın mensubu değilsen hiçe sayılan, seçimden seçime hatırlanan hemşehrilerim hak ettikleri değeri benim vekilliğim döneminde göreceklerdir.” şeklinde konuştu.

“ORTAK AKLA DEĞER VERİRİM”

“Sivas için ortak akılla hareket ederim” diyen Doğan Ürgüp, bunu şu sözlerle dile getirdi: “Benim kişisel özelliklerimden biri de ortak akla verdiğim değerdir. Ortak akıl dediğim hadise Sivas'ın menfaatleri söz konusu olduğunda ortak hareket edebilme kabiliyetidir. İşte ben bu kabiliyeti ortaya çıkarmaya gayret edeceğim. Yapacağımız her hizmette mutlaka diğer tüm Sivas milletvekilleri, mahalli yöneticiler, sivil toplum kuruluşları ve konunun muhataplarıyla bir araya gelecek ve her kesimi hizmete ortak etme gayretinde olacağım. Bir şeyi yapacağım dedimse sonucu ne olursa olsun mutlaka yaparım.Yapamayacağım hiçbir şey için asla söz vermem. Cennet Mekân Muhsin Başkanımızın muhteşem ifadesiyle 'Topu taca atmam'” diyerek sözlerine son verdi.

MHP İLE BİRLEŞME KONUSU

Toplantı sonunda sorulara cevap veren Doğan Ürgüp MHP ile BBP’nin birleşme durumu hakkında açıklama yaptı. MHP’den taziye ziyaretine geldiklerinde de böyle görüşmelerin olduğunu, bu dileklerin güzel dilekler olduğunu ve her iki partinin tabanında da bu iyi dileklerin üst düzeyde bulunduğunu belirtti. Siyasette ne olacağının pek belli olmadığını söyleyen Ürgüp, parti olarak seçimlere hazır olduklarını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.