Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şırnak’ta 8 derslik ilkokulun açılışı yapıldı

Şırnak Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından Balveren beldesinde yapılan 8 derslik Balveren Gazi İlkokulu'nun açılışı yapıldı. Açılışa katılan Vali Hasan İpek, Şırnak’ın eğitim için tüm yatırımları devam ettireceklerini...

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2014 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2014 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şırnak’ta 8 derslik ilkokulun açılışı yapıldı
Şırnak Valiliği ve İl Özel İdaresi tarafından Balveren beldesinde yapılan 8 derslik Balveren Gazi İlkokulu'nun açılışı yapıldı. Açılışa katılan Vali Hasan İpek, Şırnak’ın eğitim için tüm yatırımları devam ettireceklerini söyledi.

Şırnak’a bağlı Balveren beldesindeki ilkokul açılışına Vali Hasan İpek, Vali Yardımcısı Deniz Zeyrek, İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Harun Bakkal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kazım Zan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Öğmen ve bazı kurum müdürleri ile belde sakinleri katıldı. Vali Hasan İpek, 8 derslik Balveren Gazi İlkokulu açılış kurdelesini minik öğrencilerle birlikte kesti. Daha sonra okulu gezip sınıfları tek tek dolaşan Vali Hasan İpek, öğretmen ve öğrenciler ile sohbet etti.

Açılışın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Hasan İpek, "Ben inanıyorum ki Şırnak’ta 2012- 2013 yılı ile 2013- 2014 eğitim yılı arasında çok ciddi bir ilerleme kaydedeceğiz. 8 derslik Balveren Gazi İlkokulu için 500 bin TL harcadık. 126 öğrencimiz burada okuyor. Balveren beldemize yakın zamanda bir tane de lise yapmayı planlıyoruz. Şırnak’ta hedefimiz kalabalık sınıflardan kurtulmak. Özelikle, Cizre ve Silopi'de çok kalabalık sınıflar var. Merkez okullarımızda da çok kalabalık sınıflar var. Bu yıl yapacağımız yatırımlarla sınıflarımızı, Türkiye standartında 30-35 kişilik sınıflar haline getirecek bir yapılanma çalışmamız var. İnşallah onu da bitireceğiz. Sayın Milli Eğitim Bakanımız ikinci yarı dönemde ilimize öğretmen gönderdi. Öğretmen kadromuz da gayet iyi durumda. Eğitim-öğretim önümüzdeki yıl daha iyiye gidecek. Çünkü Şırnak’taki insanlar gerçekten zeki insanlar. Balveren beldemizde örnek bir beldemiz. Bu beldemizde her meslekten en üst seviyede insanlarımız var. Biz de eğitim yatırımlarına tüm Şırnak için devam ediyoruz.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.