Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sıra geceli Öğretmenler Günü

Şahin Saz grubu Şanlıurfa sıra geceleri ekibi, Öğretmenler Günü sebebiyle FEM Dersanesi Konferans Salonu'nda gösteri sundu. Reyhanlı Halkla İlişkiler ve Yardımlaşma Derneği (REHİDER) tarafından düzenlenen etkinlikte, öğretmenlik mesleğinin...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sıra geceli Öğretmenler Günü
Şahin Saz grubu Şanlıurfa sıra geceleri ekibi, Öğretmenler Günü sebebiyle FEM Dersanesi Konferans Salonu'nda gösteri sundu.

Reyhanlı Halkla İlişkiler ve Yardımlaşma Derneği (REHİDER) tarafından düzenlenen etkinlikte, öğretmenlik mesleğinin önemi üzerinde duruldu. Reyhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Tünek, öğretmenliğin ideal bir hizmet mesleği olduğunu söyledi. Tünek, “Öğrenci sevdiği öğretmenin dersine daha fazla ilgi gösterir. Öğrenci, veli, öğretmen olarak notla öğrencilerimizi faydalı birey olarak topluma kazandırıyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, öğretmenliğin kutsal bir görev olduğunu vurguladığı konuşmasında, eğitime her zaman önem verdiklerini belirtti. Şanverdi, “Restore edilenlerin dışında okul inşaatlarımız devam ediyor. Sadece bu yıl 15 okul inşaatımızda çalışmalarımız sürüyor. 8’i ilçede, 7’si köylerde olmak üzere 15 okul yapıyoruz. Reyhanlı tarihinde, şimdiye kadar bu kadar okul yapılmamıştır. Bu da bizim eğitime verdiğimiz önemi gösteriyor. Belediye olarak okul alanlarını belirliyoruz, hedefimiz 2 yılda tüm okul ihtiyacı karşılamaktır.” diye konuştu.

ÖĞRETMENLERİN ÖRGÜ ÖRMESİNİ İSTEMİYORUM

Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, gelişmiş ülkelere nazaran eğitim mesleğine yeteri kadar önem verilmediğini vurguladı. Güler, şunları söyledi: “İlçemiz açısından yeni okul, sınıf yapıldı, öğretmenler atandı ama eğiticiler olarak etik, ahlaklı insan yetiştirebiliyor muyuz? Hiç kimse bunun kaygısını taşımıyor ne yazik ki. Özellikle başarıya endekslenmiş bir eğitim modeli, ne yazık ki kazanmakla fen veya özel liseleri, üniversiteyi kazanmakla eşit hale gelmiş. Burada öğretmenliğin saygınlığını da vurgulamak istiyoruz. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi öğretmenlerimizin sosyal anlamda bu haklara sahip olmasını istiyoruz. Öğretmenler kahvende oturmasınlar, bayan öğretmenler ders arasında örgü örmesinler. Çok okusunlar, bayan öğretmenlerin ders aralarında örgü örmelerini istemiyorum. Öğretmenlerimizin okumasını istiyorum. Eğitim hizmeti çok önemlidir. Eğitimciler gerçekten lisans dönemlerinde yeteri kadar eğitim alamıyorlar. Adaylık sürecinde yeteri kadar eğitim alamıyorlar.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.