Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Silifke'nin turizm sorunları ele alındı

Turizmde yaşanan sorunlar ve bu sorunların çözümü için yapılacak çalışmaları konu alan 2014 yılı turizm koordinasyon toplantısı, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar başkanlığında belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.Toplantının...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Silifke'nin turizm sorunları ele alındı
Turizmde yaşanan sorunlar ve bu sorunların çözümü için yapılacak çalışmaları konu alan 2014 yılı turizm koordinasyon toplantısı, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar başkanlığında belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Manisa Soma’da yaşanan faciadan dolayı üzgün olduğunu belirterek, ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diledi ve gündem açılışını yaptı. Toplantıda turizm sezonunun daha verimli geçmesi ve hem halkın hem esnafın hem de ilçeye gelecek olan yerli ve yabancı turistlerin daha iyi şartlarda tatil yapabilmelerini ve yerli halkın daha iyi şartlar altında yaşayabilmeleri için bazı kararlar görüşüldü. Turizm sezonunun daha verimli geçmesi amacıyla yapılan toplantıda yeme- içme, konaklama tesisleri ve turizme hizmet veren tüm işletmelerin ve işyerlerinin denetlenmesi, gürültünün kirliliğinin önlenmesi, seyyar satıcılarla ilgili düzenleme yapılması, turizme ara eleman yerleştirilmesi ve araç trafiğinin denetlenmesi gibi konular ele alındı. Toplantıda ayrıca Taşucu Mahallesi'nde bulunan deniz taşımacılığı ile ilgili liman çıkışındaki TIR'ların esnafları ve vatandaşları rahatsız ettiği ve trafik akışında yaşanan sıkıntılar da dile getirildi.

Toplantıda söz alan İlçe Emniyet Müdürü Yüksel Biçer ise şehir içi trafiği ve Taşucu’nda yaşanan sıkıntılarla ilgili bir açıklama yaptı. Biçer, “İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak belediyemizle ve jandarma ekiplerimizle bu konuda birlikte düzenlemeler yapacağız. Özellikle yaz aylarında Taşucu’nda bize bağlı ekiplerimizin sayısını artırarak motorize ekip sayımızı 6’ya çıkaracağız. Taşucu’na gelen yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra vatandaşlarımızın da rahat ve huzurlu bir yaşam sürmelerine imkan sağlayacağız.” dedi.

Toplantıda konuşan Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ise konuşmasında, seyyar satıcılar, gürültü kirliliği ve temizlik konularında yürüttükleri çalışmaları değerlendirerek, şunları söyledi: “Bizler seyyar satıcıların ekmeğinin oynanmaması tarafındayız ama her şeyin de bir kuralı bir kaidesi vardır. Gerekli hijyene önem vermeyen insanlar seyyar satıcılık yapamazlar. Bu konu çok ciddi bir konu ve bunun da üzerinde çalışmalarımız var. Ayrıca gürültü kirliliği açısından şunu söylemek istiyorum, belediye anonsları fazla gürültü yapmasın diye azaltıldı cenazeler ve resmi duyurular haricinde duyuru gürültüsünü azalttık. Yine Göksu ırmağının temizlenmesi için belediye de bir ekip kurduk ve temizlik çalışmalarını sürdürüyoruz. Göksu ırmağı kenarında sağ ve sol sahilinde temizliğe devam edeceğiz. Belirli aralıklarla bu tür çalışmalarımıza devam ederek halkımızın daha iyi bir şekilde doğadan yararlanmasını sağlayacağız. Festival konusuna değinecek olursak önce bulunduğumuz yeri sahipleneceğiz, yaşayabileceğimiz yer haline getireceğiz ki ondan sonra festivalden söz edilebilsin. Festivali bu sene yapmamaya karar vermiştik ama çok istek oldu bizlerde geçmiş yıllardan daha farklı olarak yine bir festival düzenleyeceğiz ama bu festival çok sade olacak, yerel sanatçılar katılacak ve 23-26 Haziran tarihleri arasında üniversite sınavından sonra ve ramazan ayından önce bir tarihte olacak. Bunun öğrencilerimiz açısından daha iyi olacağını düşündük. Ama önümüzdeki yıl daha kapsamlı bir festival programı düşünüyoruz. Bunun içinde çalışmalarımız, fikir alışverişlerimiz sürüyor. Ama festivalin Göksu Otelin civarından kaldırılması gerektiğinde tüm arkadaşlarımla birlikte hemfikiriz.”

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar başkanlığında ilçe merkezi ve tüm mahallelerde yaşanan turizmle ilgili sorunların görüşüldüğü toplantıya Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Turizm Derneği Başkanı Ahmet Tarlacı, Taşucu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Saadet Sayın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Sağlık Müdürü Yüksel Eren, Emniyet Müdürü Yüksel Biçer, Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Şeker, bazı daire amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.