Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siirt'te kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk yıkım yapıldı

Siirt’te kentsel dönüşüm projesi kapsamında Vali Ahmet Aydın ile Belediye Başkanı Selim Sadak’ın katılımıyla ilk yıkım yapıldıSiirt’te bir otelin konferans salonunda düzenlenen konferansta konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siirt'te kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk yıkım yapıldı
Siirt’te kentsel dönüşüm projesi kapsamında Vali Ahmet Aydın ile Belediye Başkanı Selim Sadak’ın katılımıyla ilk yıkım yapıldı

Siirt’te bir otelin konferans salonunda düzenlenen konferansta konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, kentsel dönüşüm projesi hakkında bilgi verdi. Gürgen, “Bakanlar Kurulu’nda ilan edilmiş 95 ayrı bölgemiz var. 6 bin 500 hektar alan içinde 1 milyon vatandaşımızın yaşadığı bölgemizde kentsel dönüşüm çalışmaları başlatıldı. Siirt’te daha önce Siirt Belediyesi nezdinden bir takım çalışmalar yaparak teşvik ettik. Siirt’te yaptığımız bir şey daha var. Vatandaşlarımızı kendi binalarını kendileri tespit etsin ve ilgili birimlere müracaat ederek yeniden yapsın. Siirt’te çok ciddi bir çarpık kentleşme var. Eğer, insanlar bugün çöplerden şikâyetçiyse, gezen bir takım hayvanlardan sıkıntılı ve gezdiği şehirden hoşnut değilse işte tam o zaman kentsel dönüşüme hazır demektir. 95 ayrı bölgede uyguladığımız kentsel dönüşümü burada da uygulamak istiyoruz. Bölgemize baktığımız zaman birinci derece deprem bölgesi. Burada yapmamız gereken depremden önce hazırlığımızı yapmaktır. Çok şiddetli bir depremle karşı karşıya kalınırsa çok canlar kaybedebiliriz. Öncelikle halkın bilinçlendirilmesi gerekir. Siirt’in içinde belirleyeceğimiz alanları Siirt’e yakışır bir şekilde dönüşüm başlatacağız. Dönüşümün teşvik edilmesi gerekir.” dedi.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak ise “Bugün Siirt’in en büyük mahallelerinde yapılan konutların büyük bir bölümünün ruhsatı yok ve 12 bin binanın, 33 bin konutun, sadece 2 bini ruhsatlı. Bunların 50’si bizim dönemimizde verildi. Bu çok ciddi bir rakam. Eski Siirt dediğimiz binalar bile en küçük bir sarsıntıda yerle bir olacağını hepimiz biliyoruz. Bu amaçla belediye olarak halkımızı dönüşüme teşvik edeceğiz.” diye konuştu.

Siirt’in bugün kentsel ve tarihsel dönüşümünün masaya yatırıldığını anlatan Siirt Valisi Ahmet Aydın da şunları söyledi: “Siirt’i kentsel dönüşümden geçirmek için büyük bir gayret sarf ediyoruz. İnşallah bir kısmı yakın zamanda şehir merkezinin içinden çıkarılarak kentleşme açısından rahat bir nefes alacak. Başbakan Erdoğan İstanbul Feshane’de yapılan 'Siirt Günleri'nde Siirt, Rize ve İstanbul’un diğer şehirlerden daha önem verdiğini söyledi. Bu amaçla Sayın Başbakanımız Siirt için büyük uğraş sarf ediyor. Sayın Başbakanımızın talimatıyla Siirt kentsel dönüşüme dahil edildi.”

Daha sonra Güres Caddesi’nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk yıkım gerçekleştirildi. Ekskavatöre çıkan Vali Aydın ile Belediye Başkanı Sadak, binanın yıkımını gerçekleştirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.