Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siirt'te 'Gönül Elçileri' projesinin ikinci basamağı yapıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılan 'Gönül Elçileri' projesi’nin Siirt'teki ikinci basamak toplantısı gerçekleştirildi. 'Kadınlar İçin Mesleki...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siirt'te 'Gönül Elçileri' projesinin ikinci basamağı yapıldı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca başlatılan 'Gönül Elçileri' projesi’nin Siirt'teki ikinci basamak toplantısı gerçekleştirildi. 'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim' faaliyeti başlıklı toplantı, Siirt Valisi Ahmet Aydın’ın eşi Arzu Aydın’ın başkanlığında yapıldı.

Siirt Polis evinde düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hifzullah Canpolat, İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, Siirt TSO Başkan Vekili Özgür Çalapkulu, Siirt Üniversitesi, Halk Eğitim Merkezi ve SYDV yetkilileri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantıda Gönül Elçileri Projesi’nin ikinci basamağı olan 'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim' faaliyeti gündeme alındı.

Çeşitli nedenlerle eğitimine ara veren kadın ve kız çocuklarının tekrar eğitim kurumlarıyla buluşturulması ve desteklenmesi için kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı çalışmaların değerlendirildiği toplantıda açıklamalarda bulunan Arzu Aydın, tüm Siirtli vatandaşların projeye destek vereceklerine inandığını belirtip, “Herhangi bir nedenle eğitimine ara vermek zorunda kalan başta bayan ve kız çocuklarımız olmak üzere tüm dezavantajlı gurupların mesleki liselere ve açık liselere kayıtları yapılarak, kadınlara eğitim desteğinin verilmesi yönünde önemli bir adım atıldı. Öte yandan toplum merkezleri, Aile Danışma Merkezi (ADEM), halı, kilim ve halk eğitim merkezi bünyesinde devam eden kursların yayınlaştırılması gerekir’ dedi.

Kadınlar İçin Mesleki Eğitim çalışmalarının yanında, Siirt il genelinde koruyucu aile sisteminin yaygınlaştırılması için de çalışmalara devam edileceğini ifade eden Aydın, bugün itibariyle Siirt’ te 2 bin 868 gönül elçisi desteğiyle bu sayının giderek artacağını sözlerine ekledi.

81 ilde başlatılan projede, Siirt olarak çok iyi bir yerde olduklarını belirten Vali Yardımcısı Mustafa Pala ise; tüm kamu kurum ve kuruluşları ile projeye destek veren STK’lar, işbirliği içinde yapacakları çalışmalar ile projenin daha etkin ve verimli bir şekilde oluşmasına katkı sağlayacağını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.