Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sığınmacılar pratik çözümlere vesile

Sert ve tavizsiz bürokrasisi ile bilinen Almanya, mülteciler noktasında zorlanınca pratik bir çözüm yoluna gitti. Özellikle Kuzey Ren-Vestfalya şehirleri mültecilerle ilgili büyük zorluklar çekiyor. Bunun bir sonucu olarak bazı şehirler günde...

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2014 20:03
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2014 20:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sert ve tavizsiz bürokrasisi ile bilinen Almanya, mülteciler noktasında zorlanınca pratik bir çözüm yoluna gitti. Özellikle Kuzey Ren-Vestfalya şehirleri mültecilerle ilgili büyük zorluklar çekiyor. Bunun bir sonucu olarak bazı şehirler günde 300 sığınma talebi ile karşı karşıya kalabiliyor. Bu konuda öne çıkan şehirler arasında Dortmund geliyor. Dortmund Belediyesi personeli günde 100 sığınma talebine cevap verme durumunda. Fakat sığınmacılar taleplerine olumlu bir cevap alamadan sosyal fonlara müracaat hakkına kavuşamıyor.

Tam da bu noktada Alman bürokrasisi ve Alman anayasası çakışıyor. Alman anayasasına göre insanların en azından cep harçlıklarının sağlanması zaruri, bürokrasi ise dirayetli ve disiplinli halini korumayı temel hedef olarak görüyor. Ne var ki anayasal haklar bu noktada ağır basıyor. Bu sebeple mültecilerin sığınma talep belgesi geçici süreliğine sosyal fonlardan cep harçlığı müracaatı için yeterli kabul edilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.