Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sıcaklar gece mesaisine zorladı

Hava sıcaklarının 45 dereceyi aştığı Şanlıurfa’da gündüz çalışmalarını geceye kaydırdı. Kimse Yok Mu Derneği, yardım faaliyetlerini gece yapmaya başladı. Türkiye'nin en sıcak kentlerin başında gelen Şanlıurfa’da gölgede hava...

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2015 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2015 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sıcaklar gece mesaisine zorladı
Hava sıcaklarının 45 dereceyi aştığı Şanlıurfa’da gündüz çalışmalarını geceye kaydırdı. Kimse Yok Mu Derneği, yardım faaliyetlerini gece yapmaya başladı.

Türkiye'nin en sıcak kentlerin başında gelen Şanlıurfa’da gölgede hava sıcakları 45 dereceye dayandı. Güneşteki sıcaklık ise 50 dereceyi aştı. Gündüz çalışmakta zorlanan vatandaş çalışmalarını geceye kaydırdı. Sıcak havada yardım kolilerini taşımakta zorlanan Kimse Yok Mu derneği Şanlıurfa Şubesi yardımları gece dağıtmaya başladı.

Şanlıurfa Kimse Yok Mu derneği gönüllüleri ile önceden adresleri belirlenmiş ailelerin kapılarına kadar giderek yardımları ulaştırıyor. 'Gündüzlerin 45 dereceyi güneşte 50 dereceyi geçtiği bu Urfa sıcağında insanlara ulaşmak çok zor oluyor' diyen Şanlıurfa Şube Müdürü Fevzi Şahin, şu ifadeleri kullandı: “Gündüz evine gittiğimiz insanlar bazen dinleniyor veya uyumuş olabiliyorlar. Bazı adresler de araç giremeyecek yerlerde olabiliyor. Sıcakta yaya olarak gıda kolisini taşımak çok zor oluyor. Gündüz güneş çarpması tehlikesi var. Bu açıdan akşamlar gündüze göre daha kolay. Bu Ramazanda ulaşamadığımız aileler oldu. Özellikle Ramazanın son günleri de çok sıcak olmuştu, biz de bazı ailelere gidemedik yardım vereceğimiz aileler de gelemedi. Akşamları dağıtım yaparak üç yüz aileye böyle ulaşmayı hedefliyoruz.”

Yardım alan ailelerden Haleplibahçe mahallesinde oturan İbrahim Müslüm, “Bu fadakârlık çok güzel. Allah razı olsun. Bu gece vakti bizlere yardımları ulaştırmaları çok hoşumuza gitti. Ben Suriye’den buraya geleli iki yıl oldu. Bu ikinci defa yardım alıyorum.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.