Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sendika, Deutsche Post'tun taviz vermesini bekliyor

Almanya'da yaklaşık dört haftadır devam postacıların iş bırakma eylemlerinde, Birleşik Hizmet Sendikası (Ver.di) ve Deutsche Post yarın iş anlaşmazlığını görüşmek için Rheiland - Pfalz'a bağlı Bad Neuenahr'da bir araya geliyor. İki...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2015 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2015 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'da yaklaşık dört haftadır devam postacıların iş bırakma eylemlerinde, Birleşik Hizmet Sendikası (Ver.di) ve Deutsche Post yarın iş anlaşmazlığını görüşmek için Rheiland - Pfalz'a bağlı Bad Neuenahr'da bir araya geliyor. İki gün sürmesi beklenen görüşmelerde Ver.di Başkan Vekili Andrea Kocsis, posta şirketinin uzlaşmaya hazır olmasını beklediklerini açıkladı. "Kim anlaşma istiyorsa, o taviz vermeye istekli olması gerekiyor." diyen Kocsis, görüşmelere rağmen grevlerin devam ettirileceği bilgisini verdi.

Westdeutschen Allgemeinen Zeitung'a açıklamada bulunun Deutsche Post Şefi Frank Appel, düşük ücretli merkezleriyle devam etmeye kararlı olduklarını söyledi. Buna rağmen Appel, Ver.di ile yaklaşık 140 bin çalışanını ilgilendiren görüşmelerde anlaşacaklarından umutlu olduklarını bildirdi. Ayrıca, Deutsche Post'un yıllık 3 milyar Euro kazanç elde ettiğini belirten sendika ise, daha fazla elde edilecek kazancın işçilerin sırtından olmaması gerektiğini vurguladı.

Şirket tarafından istihdam edilecek kişilerin durumu kötü olmayacağını savunan Appel, yeni iş yerlerinde maliyet yapısını daha rekabetçil bir şekilde yapmak zorunda olduklarını altını çizdi. Deutsche Post olarak çalışanlarına ortalama 17,70 Euro saat ücreti ödediklerini vurgulayan Appel, asgari ücret ödeyen rakiplerine kıyasla yeni açılan şirketlerde 13 Euro ödediklerini altını çizdi. Öte yandan, yaklaşık 32 bin işçinin katıldığı grevler ülke genelinde birçok sektör ve alanı etkilemeye devam ediyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.