Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şen: 22 yıl önce Madımakta yaşadığımız acıyı unutmadık, unutturmayacağız

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Manavgat Şube Başkanı Burak Şen, Türkiye Cumhuriyeti'nin en karanlık günlerinden birini 22 yıl önce Sivas Madımak'ta yaşadığını söyledi. Burak Şen, yaptığı açıklamada, 2 Temmuz 1993 de Pir Sultan...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2015 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2015 09:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Manavgat Şube Başkanı Burak Şen, Türkiye Cumhuriyeti'nin en karanlık günlerinden birini 22 yıl önce Sivas Madımak'ta yaşadığını söyledi.

Burak Şen, yaptığı açıklamada, 2 Temmuz 1993 de Pir Sultan Abdal Şenliği için Sivas'a gelmiş olan otuz üç yazar, ozan, aydınının o gün hunharca yakılarak öldürülmesinin derin üzüntüsü içinde olduklarını kaydetti. Şen, "Her 2 Temmuz'da; sadece acı yaşar ülkede; türküler, semahlar, insanlık, duygular, şiirler, laiklik, demokrasi, hukuk, ahlak ve Türkiye ölür, sadece acı yaşar." dedi.

Olaydan sonra gözaltına alınan yüzden fazla kişi hakkında açılan davanın 2000 yılında sonuçlandığını belirten Şen, otuz üç sanık idama, on dört sanık on beş yıla kadar değişen hapis cezalarına çarptırıldığını ve 2002 yılında idam cezası yürürlükten kalkınca cezaların 'müebbet'e çevrildiğini hatırlattı.

O gün katliamcıların avukatlığını üstlenenler bugün iktidarda olduğunu ileri süren Şen, katillerin avukatlarının önemli bir kısmının milletvekilliği ile ödüllendirildiğini iddia etti.

Yakalanabilen suçluların cezasını bulduğu ama; o gün Sivas’ta yakılan canların acısı ve anısı hep yürekleri acıttığı ve acıtacağının altını çizen Şen, Sivas Madımak'ta yakılan aydınları hiç bir zaman unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.