Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sempozyumla kent suçlarını tartıştılar

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu (İKK) tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Bursa Kent Sempozyumu, ikinci gününde gerçekleştirilen 3 oturum ile sona erdi. Öğleden önceki Bursa’da Planlama, Mimarlık ve...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2015 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2015 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu (İKK) tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Bursa Kent Sempozyumu, ikinci gününde gerçekleştirilen 3 oturum ile sona erdi. Öğleden önceki Bursa’da Planlama, Mimarlık ve Peyzaj konulu oturumda konuşan Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, Kentin Suçluları ve Suç Ortakları başlıklı bir sunum yaptı.

Can Şimşek, sunumunda Çekirge Caddesi üzerinde yapımı tamamlanmak aşamasında olan turistik tesiste kamu yararının “y”sinin olmadığını belirterek, “Her belediye meclis toplantısında biraz daha yükseliyor bu otel. Yatırımcının kar etmesi için sağ olsun belediyelerimiz ellerinden geleni yapıyorlar. 2014 Kasım ayında bir suç duyurusunda bulunduk ve 6 Nisan’da da savcılığa ifade verdik ama otel bitti bile” dedi.

Bu yılki sempozyumun konusunun acı ama bir o kadar da gerçek olduğunu söyleyen Şimşek, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi’nin hizmet binalarına yönelik eleştirilerde bulundu. Şimşek, yapılan hizmet binalarıyla göz boyandığını belirtirken, Nilüfer Belediyesi’nin yeni hizmete giren hizmet binasının da Bursa’daki kötü örneklerden birisi olduğunu söyledi.

Can Şimşek, belediyeler tarafından yürütülen kent meydanı projelerinin de oldu bittiye getirildiğine işaret etti. Şimşek, gerek özel gerekse de belediyelerce yürütülen birçok projenin kanuna aykırı olduğunu bildiğini fakat neden kanuna aykırılık taşıdığının farkında olmadığını dile getirdi. Şimşek, Mimarlar Odası Bursa Şubesi olarak, Bursa Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmeleri’nin Acemler’ deki arazisinin peşkeş çekildiğini iddia ederek, belediye tarafından bu araziye imtiyazlı imarın verilmesine ilişkin düşüncelerin olduğunu ve bu duruma karşı önümüzdeki günlerde üçüncü davanın açılacağını söyledi.

Can Şimşek’in ardından Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Hakan Karademir de Cezasız Kent Suçları-Plan Değişiklikleri başlıklı sunumuyla sempozyuma katılanlara bilgiler verdi. Karademir, BTSO’nun öncülüğünde kurulması planlanan Batı OSB projesinin tamamen rant projesi olduğunu belirtirken, projenin takipçisi olduklarını ve ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Karademir sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim gündemimizde iki konu daha var. henüz resmi dava açılmadı. Bir tanesi Batı OSB. Biz, bunu sıkı bir şekilde takip ediyoruz ve elimizden gelen ne varsa bu OSB’nin buraya yapılmaması için yapacağız. Çünkü biliyoruz ki Bursa’da sanayi alanlarında boş yerler var. Bu tamamen bir rant projesidir. Sanayiciye ucuz arsa, tarım alanı sağlamak için yapılmış bir projedir. Bu kadar boş alan varken, bin 270 hektarlık bir alan, planlarda da tamamı tarım alanı olan bir alanda bir organize sanayi kurulmak isteniyor. Henüz onaylanmadığı için yasal bir başvurumuz yok. süreci takip ediyoruz. Yasal adımları atacağız. İkinci konu ise DOSAB. Burada ÇED raporu bildiğiniz gibi kabul edildi. Platform olarak eylemlerimiz sürüyor.”

Yıldırım Belediyesi’nin liderliğinde yürütülen kentsel dönüşüm projesiyle ilgili kararın, 24 Nisan günü ellerine ulaştığını söyleyen Karademir, önümüzdeki günlerde bu konu hakkında da bir basın açıklaması yapacaklarını ve ilginç gelişmeleri basın açıklaması aracılığıyla kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.
Can Şimşek ve Hakan Karademir’in sunumlarının ardından Peyzaj Mimarları Odası Bursa İl Temsilciliği Başkanı Necla Yörüklü ve Harita ve Kadastro Bu yıl beşincisi BAOB’ta gerçekleştirilen Bursa Kent Sempozyumu, öğleden sonra gerçekleştirilen Bursa’da Güvenli Kent, Güvenli Yaşam ve Kent ve Mücadele başlıklı oturumlarla sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.