Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şemikler'de 25 kaçak yapı yıkıldı

İzmir Karşıyaka Belediyesi, Şemikler semti demiryolu çevresindeki baraka tarzı kaçak yapıları, polis destekli operasyonla yıktı.İmar planlarında pazaryeri, yeşil alan ve yol güzergahı olarak belirlenen yerlerde kurulan çadır ve barakalar,...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2013 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2013 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şemikler'de 25 kaçak yapı yıkıldı
İzmir Karşıyaka Belediyesi, Şemikler semti demiryolu çevresindeki baraka tarzı kaçak yapıları, polis destekli operasyonla yıktı.

İmar planlarında pazaryeri, yeşil alan ve yol güzergahı olarak belirlenen yerlerde kurulan çadır ve barakalar, önce boşaltılarak güvenlik çemberine alındı. Yaklaşık 25 kaçak yapı, gün boyu süren çalışma ile tamamen yıkıldı, enkazları da temizlendi. Barakalarda kalan ailelere eşyalarını taşımaları için araç ve personel yardımı yapıldı. Yıkımlarda herhangi bir adli olay yaşanmadı.

Gecekondu tarzı yapılanmaya asla göz yummayacaklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Kaçak yapılaşmadan doğan sıkıntıları kentimiz fazlasıyla yaşamaktadır. Bir yandan kent dönüşüm projeleri hazırlayıp sağlıklı kentler kurmaya çalışırken, bir yandan da yeni gecekondulara izin veremeyiz. Vatandaşlarımızdan yasalara uymalarını bekliyoruz." dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.