Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Selçuk'a 5 kilometrelik atık ve yağmur suyu şebekesi döşenecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Selçuk ilçesindeki tarımsal sanayi alanına atık su ve yağmur suyu kanalı için imalat çalışmalarına başladı. Büyükşehir ile Selçuk belediyeleri işbirliğiyle bölgedeki tarım sektörünü...

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2015 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2015 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Selçuk'a 5 kilometrelik atık ve yağmur suyu şebekesi döşenecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Selçuk ilçesindeki tarımsal sanayi alanına atık su ve yağmur suyu kanalı için imalat çalışmalarına başladı. Büyükşehir ile Selçuk belediyeleri işbirliğiyle bölgedeki tarım sektörünü canlandırmak amacıyla oluşturulan alandaki altyapı yatırımları sürüyor. DeppoEfes soğuk hava depolarının hizmete girdiği alanda daha önce asfaltlama ve içme suyu şebekesi döşeme çalışması yürüten Büyükşehir Belediyesi, şimdi de yağmur suyu hattı ve atık su şebekesi döşüyor. Toplam 1,3 milyon liraya mal olacak çalışmalar kapsamında, 3 bin 150 metre uzunluğunda atık su şebekesi ve bin 800 metre uzunluğunda yağmur suyu kanalı döşenecek, ayrıca atık su terfi merkezi inşa edilecek.

İZSU Genel Müdürlüğü, son olarak Selçuk ilçe merkezinde 1970’li yıllarda yapılan içme suyu şebekelerini yenilemek için çalışmalarını sürdürüyor. Yatırım, bu yıl başlayacak. 109 kilometresi şebeke ve 26 kilometresi iletim hattı olmak üzere 135 kilometre uzunluğunda yeni içme suyu şebekesi döşenecek. İZSU, daha önce ilçede yer alan toplu konut ve Pamucak turizm alanlarında 14 kilometrelik içme suyu şebekesi ihtiyacını karşılamış, Yeni Kent Konut Yapı Kooperatifi ve civarına kanal hattı döşemiş, merkezde de iki su sondaj kuyusu açmıştı. Barutçu ve Zeytinköy’de içme suyu şebeke döşeme çalışmaları sürüyor. Yapılacak arıtma tesisiyle ilgili Selçuk Belediyesi de arıtma yerini imar planına işleme çalışmalarını sürdürüyor. Bu yıl içinde proje yapım ihalesine çıkılacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.