Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehit annesi 'devlete yük olmayalım' diye bakıcı verilmesini kabul etmedi

Dağlıca şehidinin 91 yaşındaki annesi Nefise Uysal, Antalya Valiliği ve Manavgat Kaymakamlığı'nın bakımı için hizmetli gönderelim teklifini 'devletime yük olmayayım' diye kabul etmediğini söyledi.     Dağlıca şehidi...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2014 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2014 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şehit annesi 'devlete yük olmayalım' diye bakıcı verilmesini kabul etmedi
Dağlıca şehidinin 91 yaşındaki annesi Nefise Uysal, Antalya Valiliği ve Manavgat Kaymakamlığı'nın bakımı için hizmetli gönderelim teklifini 'devletime yük olmayayım' diye kabul etmediğini söyledi.

    Dağlıca şehidi Piyade Uzman Çavuş Mustafa Uysal'ın 91 yaşındaki annesi Nefise Uysal Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Çardak Mahallesi'nde tek başına yaşıyor. Uysal, çocuklarının kendi evlerinde bakmak için götürmek istemelerine karşı çıkarak 'ben kendi evimde huzurluyum' diyerek yanaşmadığı söylüyor. İlerlemiş yaşına rağmen kendi ihtiyaçlarını karşılama sıkıntı çekmediğini belirten anne Uysal, "Geçtiğimiz günlerde Manavgat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan da (SYDV) sizin yardım için bakıcı verelim teklifini kabul etmedim. Allah'a çok şükür kendi kendime bakabiliyorum. Sağolsunlar çocuklarım ve yetkililer üzerime titriyor. Bakımın için evime hizmetli gönderilmesi devletime yük olur. Devletime yük olmak istemem." dedi.
    
    Dağlıca şehidi annesi Nefise Uysal, 21 Ekim 2007 yılında şehit olduktan sonra evine taziye ziyareti için gelen dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in 'anneciğim benden bir isteğin var mı sorusuna da 'kendim için bir şey istemem. Tek istediğim oğlum Mustafa, köyümüzde kapanan okulun açılmasını istiyordu. Oğlum adına okul yaptırılmasını istiyorum. " demişti.

    Şehit Mustafa Uysal, 21 Ekim Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca köyünde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısı sonucunda şehit olmuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.