Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehirlerarası otobüslerde cezalar caydırıcı değil

Almanya’da giderek büyüyen şehirlerarası otobüsle yolcu taşımacılığı sorunları da beraberinde getirdi. Sektörün hızla büyümesine rağmen gerekli hizmetin verilmesi için ihtiyaç duyulan otobüs şoförü sayısı yeterli değil. Dolayısı...

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2014 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2014 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya’da giderek büyüyen şehirlerarası otobüsle yolcu taşımacılığı sorunları da beraberinde getirdi. Sektörün hızla büyümesine rağmen gerekli hizmetin verilmesi için ihtiyaç duyulan otobüs şoförü sayısı yeterli değil. Dolayısı ile otobüs firmaları seferlerin düzenli olması için mevcut şoförlerle açığı kapatmaya çalışıyor. Bu da şoförlerin normal şartlarda mola vermesini dolayısı ile gerektiği şekilde istirahat edemediği için risk almasına neden oluyor.

Uzun yol otobüs şoförlerinin yoğun baskı altında çalıştığı ve risk aldığı yönünde son günlerde çıkan haberler etkisini gösterdi. Konuyla ilgili Aşağı Saksonya Ulaştırma Bakanı Olaf Lies (SPD), Verdi sendikası ve trafik uzmanları açıklama yaptı. İlk tepkiyi gösteren Verdi sendikası otobüslerin sadece şehir içinde değil otobanlarda da daha sıkı denetlenmesi gerektiğini belirtti. Sendika yetkilileri bunun için daha fazla personele ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti.

Aşağı Saksonya Ulaştırma Bakanı Olaf Lies ise otobüs ve şoförlerin daha sıkı denetlenmesi ve kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. Otobüs şirketlerinin böyle durumlarda şoför kiraladığı taşeron firmaları suçlu göstermesinin yeterli olmadığına işaret eden bakan kim yanında şoför çalıştırıyorsa onun kurallara uymasına özen gösterecek. Bakan, dikkat etmeyenlere ise yaptırım uygulanabileceğini hesaplamasını istedi.

SÜRÜCÜ KARTLARI BİLİNÇLİ OLARAK TAKILMIYOR

Bu arada trafik uzmanları ise en çok ihmalin şoförlerin çalışma saatlerini yani mola yapıp yapmadığını gösteren sürücü kartının yerine takılmamasıyla meydana geldiğini belirterek, yakalandıklarında cezaya razı olduklarını iddia ettiler. Bundan dolayı Flensburg’da puan silindiğini ifade eden uzmanlar, "Sadece para cezası uygulanıyor. Buda caydırıcı değil. Aynı şekilde kart takılmadığında normalde sinyal sesi vermesi gerekirken, kartlar takılmadığında çıkan sesi kimse duymuyor, fark etmiyor." dediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.