Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçimler öncesi Bulgar Başkonsolos'tan Bursa Valiliği'ne ziyaret

İstanbul Bulgaristan Başkonsolosu Angel Angelov beraberindeki Bursa Bulgaristan Konsolosu Evgeni Vasılev ile birlikte Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu.Heykel tarihi valilik binasında gerçekleşen ziyarette Bulgaristan’da yapılacak seçimler için...

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2014 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2014 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Seçimler öncesi Bulgar Başkonsolos'tan Bursa Valiliği'ne ziyaret
İstanbul Bulgaristan Başkonsolosu Angel Angelov beraberindeki Bursa Bulgaristan Konsolosu Evgeni Vasılev ile birlikte Bursa Valiliği'ne ziyarette bulundu.

Heykel tarihi valilik binasında gerçekleşen ziyarette Bulgaristan’da yapılacak seçimler için Bursa’da oy kullanacaklara kolaylık sağlanması çağrısında bulunuldu.

Vali Münir Karaloğlu izinde olduğu için Bulgar misafirleri kabul eden Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Bulgaristan ile Türkiye’nin tarihi çok eskilere dayanan ve köklü ilişkileri olan bölgenin önemli iki devleti olduğunu belirterek, “Bunun yanında Bulgaristan doğumlu olup Bursa’da ve Türkiye’de de yaşayan çok sayıda vatandaşımızda var. Bunlarda iki ülke arasında ki ilişkileri daha da sıklaştırıyor ve geliştiriyor.” dedi.

İstanbul Bulgaristan Başkonsolosu Angel Angelov ise iki ülke arasında ki ilişkilerin son yıllarda daha da ileri gittiğini belirterek, “Biliyorsunuz ekonomik alanda çok büyük potansiyelimiz var. Birkaç sene önce 5 milyar dolar ciroya ulaştı ama sonra dünya ekonomik krizi dolayısı ile biraz geriledi ama son yıllarda hızlı adımlarla yine ileriye doğru gidiyor.” şeklinde konuştu.

Bulgaristan’ın çok büyük turizm potansiyeli olduğunu anlatan Başkonsolos Angelov, “Bulgaristan’da termal turizm çok meşhur, kış turizmde var, yaz turizmde var. Tabi yaz turizminde hiçbir zaman Türkiye ile kıyaslayamayız ama bizim de kış turizmimiz iyi.” diye konuştu.

Ayrıca Bulgaristan’da yakın zamanda erken seçim yaşanacağına dikkat çeken İstanbul Bulgaristan Başkonsolosu Angel Angelov, konuşmasını şöyle tamamladı: “Burada her zaman Türk devleti bize bu seçimleri organize etmek için yardım etti. İnanıyorum ki şimdi de Bursa valiliği olarak buradaki Bulgar vatandaşların oy kullanması için yine imkan sağlayacaksınız.”

ESKİ KONSOLOS KOMŞULARINDAN RAHATSIZ OLUP İŞLEM YAPMADI

Bursa Bulgaristan Konsolosu Evgeni Vasılev ise bir gazetecinin “Bulgaristan konsolosluğuna gelen insanlar sıra beklemek, hatta geceden sabaha kadar sıra beklemek zorunda kalıyor. Hatta sizden önceki konsolosun yaşadığı evde, komşularından rahatsız olduğu için burada bir boykot uygulayıp, ‘saat 12.00’a kadar çalışıyoruz’ deyip vatandaşları bekletmişti. Sizden sonra da bu sıkıntılar deva edecek mi? sorusuna önce şaşırarak; “Ben bilmiyorum bu boykot bilmem ne, galiba olur, bilmiyorum. Ama şimdi bizde bir sistem var. Hem vize isteyen, hem Bulgaristan pasaportu almak isteyenler problem değil. Her gün aşağı yukarı 30-35 kişi yeni pasaport müracaat hakları var. 45-50 vize müracaat hakları var. Düşünüyorum ki problem yok, nereden biliyorsunuz?” şeklinde cevap verdi.

İstanbul Bulgaristan Başkonsolosu Angel Angelov ise araya girerek bu tür sorunların çözümü ve vatandaşlara daha kolaylık getirmek için bazı teknolojileri kullanmaya çalışacaklarını söyledi. Bu arada yakın zamanda Bulgaristan’da gerçekleştirilecek erken seçimler için Bursa’da 30 bine yakın vatandaşın oy kullanmasının beklendiği bildirildi.

Daha sonra Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta Başkonsolos Angel Angelov’e bir İznik çinisi hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.