Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seçim kampanyası startını veren CDU, Hamburg’da iktidara talip

Hamburg’da koalisyon ortağı Yeşiller’in ayrılmasıyla birlikte 2011 yılında gidilen erken seçimde hem iktidardan olan hem de büyük oy kaybı yaşayan Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) eyalette yeniden iktidar olmak istiyor. 15 Şubat’ta yapılacak...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 19:27
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 19:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hamburg’da koalisyon ortağı Yeşiller’in ayrılmasıyla birlikte 2011 yılında gidilen erken seçimde hem iktidardan olan hem de büyük oy kaybı yaşayan Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) eyalette yeniden iktidar olmak istiyor. 15 Şubat’ta yapılacak parlamento seçimleri için parti programını tanıtan CDU, ‘Hamburg Daha Fazlasını Yapar’ sloganıyla seçim startını verdi. CDU Başbakan adayı Dietrich Wersich, öncelikli konularının ekonomi, ulaşım, bilim ve iç güvenlik olduğunu söyleyerek huzurlu bir Hamburg vaat etti.

Yaşlı kesimin fakirliğine karşıda mücadele edeceklerini kaydeden Wersich, şu anda tek başına iktidar olan SPD’nin birçok konuda vatandaşların gözüne kum serptiğini, yapılanların çoğunun göstermelik olduğunu söyledi. Altyapı, toplu taşıma ve teknolojiye de büyük önem vereceklerini kaydeden Wersich, otobüs sayı ve seferlerini artırma yerine şehir içi raylı sisteme geçeceklerini bildirdi.

SPD döneminde iflasların arttığına dikkat çeken Wersich, ekonominin yeniden canlaması için çalışacakları sözünü verdi. Başbakan adayı, özellikle göçmen girişimcilerin teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. Wersich, “Kökeni ve sosyal durumu ne olursa olsun güvenli ve huzurlu bir kent isteyen herkes 15 Şubat’ta bizi seçsin. Bizi seçmeleri için çok sebepleri var. Hamburg’un refah düzeyini yükseltecek ve insanların ömür boyu huzur içinde yaşamaları için çalışacağız.” dedi. Yabancı düşmanlığına hiçbir şekilde müsaade etmeyeceklerini de ekleyen politikacı, radikal ve şiddet eğilimli kişilerin Alman vatandaşı olsalar bile vatandaşlıktan çıkarılarak sınır dışı edilmesi gerektiğini savundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.