Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Savaş Türkiye'ye sıçrar mı korkusu yerleşik yabancılara konut sattırıyor

Manavgat Kültür ve Yaşam Derneği (MAYDER) Başkanı Ezgi Bahçealtı, savaş söylentilerinin yerleşik yabancıları olumsuz etkilediğini söyledi. Son günlerde Türkiye-Suriye sınırında yaşanan olayların turizm şehri Manavgat'ta yaşayan yerleşik...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2015 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2015 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manavgat Kültür ve Yaşam Derneği (MAYDER) Başkanı Ezgi Bahçealtı, savaş söylentilerinin yerleşik yabancıları olumsuz etkilediğini söyledi.

Son günlerde Türkiye-Suriye sınırında yaşanan olayların turizm şehri Manavgat'ta yaşayan yerleşik yabancıları tedirgin ettiğini belirten Bahçealtı, savaş korkusunun yerleşik yabancılarda korku oluşturup, konutlarını satarak kendi ülkelerine dönmelerinde etkili olduğunu kaydetti. Yerleşik yabancıların savaş Türkiye'ye sıçrar mı korkusu içinde olduklarının altını çizen Bahçealtı, "Yerleşik yabancıları 'savaş Türkiye’yi de vuracak mı' korkusu sardı ve Türkiye’deki can güvenliklerinden dolayı şüpheye düşmeye başladılar. Savaş Türkiye’ye de sıçrayacak mı korkusu yaşıyorlar. Savaş korkusu konut satımında en önemli etkenlerden biri." dedi.

Bahçealtı, yabancıların turizm şehrini terk etmelerinde diğer etkenlerin ise gayrimenkul satışlarında dolandırıcılık ve yasal prosedür sürelerinin uzun olması olduğunu sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.