Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Samsunlular SAMBİS kullanıyor

Gençler için önemli bir bisiklet projesi olan SAMBİS Samsunlu vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyor.Sağlıklı yaşamayı teşvik etmek ve bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla İlkadım Belediyesi tarafından projelendirilen...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsunlular SAMBİS kullanıyor
Gençler için önemli bir bisiklet projesi olan SAMBİS Samsunlu vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyor.
Sağlıklı yaşamayı teşvik etmek ve bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla İlkadım Belediyesi tarafından projelendirilen SAMBİS bisikletlerine vatandaşların ilgisi yoğun.

    Gençler için önemli bir bisiklet projesi olan SAMBİS’i hayata geçirdiklerini ifade eden Demirtaş, "SAMBİS projemiz halkımız tarafından büyük ilgi görmektedir. Kartlı sistemle kullanılan bisikletlerimizi sürmek isteyenlerden ilk yarım saat ücret almıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimiz için de ilk 2 saat ücret istemiyoruz." dedi.
    
    Türkiye ve Avrupa'da yaygın olarak kullanılan akıllı bisiklet kiralama sisteminin kullanma şeklinin aynı olduğunu kaydeden Başkan Necattin Demirtaş, "Dünya'da çeşitli ülkelerde kullanılan akıllı bisiklet kiralamaları aynı sistemle çalıştırılıyor. Bize kredi kartı ile değil de neden para kullanılarak kiralama yapılmadığını soruyorlar. Para ile kiralama imkanı sağladığımızda velisinden habersizce bisiklet kullanacak çocukların kaza, yaralanma ve ölüme neden olabilecek vakıalarda belediyeyi sorumlu tutacaklar. Bizde bu sebeple çocuklarımızın bisikletleri veli izni ve kontrolü ile kullanmasını istiyoruz." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.