Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Samsunlu gıda firmalarına Rusya’da büyük ilgi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO), Ekonomi Bakanlığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) programı kapsamında yürütmekte olduğu 'Samsun Gıda Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması Projesi' çerçevesinde Moskova’da...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2014 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2014 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsunlu gıda firmalarına Rusya’da büyük ilgi
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO), Ekonomi Bakanlığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) programı kapsamında yürütmekte olduğu 'Samsun Gıda Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması Projesi' çerçevesinde Moskova’da gerçekleştirilen ‘Moskova Uluslararası Gıda Fuarı’nda Samsun Gıda Kümesi olarak yer aldı. Fuarda açılan Samsun standı katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Bu yıl 23. kez düzenlenen ve dünyanın öne çıkan gıda fuarlarından biri olan Moskova Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı’nda, Samsun standı açıldı. TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu’nun başkanlık ettiği ve yaklaşık 40 kişiden oluşan heyette TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören, Yönetim Kurulu Üyeleri Orhan Bülbüloğlu, Süleyman Hızır ve Oğuzhan Serinkaya, Meclis Başkan Yardımcısı Aydın Özvatan, Samsun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Takış ile Samsun TSO meclis üyeleri ve üyeleri bulundu.

Samsun Gıda Kümesi standında Takış Gıda, Temel Çamlıdağ Gıda, Samsun Gıda, Beşler Kollektif Şirketi, Karadeniz Süt, Semolina Mısır İrmiği Gıda, Ahenk Çikolata Helva, Filiz Şekerleme, Tadal Unlu Mamülleri, Seyhanlar Gıda ve Otat Gıda firmaları; ürün numuneleri, tanıtım ve promosyon malzemeleri, katalog ve broşürleri ile yer aldı.

İKİLİ GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Samsun firmaları, muhatap firmaları ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirerek, firmalarının ve ürünlerinin tanıtımlarını yapma imkanına kavuştu. TSO tarafından stant ziyaretçilerine Samsun hakkında hazırlanmış katalog ve broşürler dağıtıldı. Ayrıca Samsun gıda sektörü ve TSO tarafından yürütülen 'Samsun Gıda Sektörünün İhracat Kapasitesinin Arttırılması Projesi' hakkında bilgiler verildi.

Moskova yurtdışı iş gezisi programı kapsamında Samsun TSO Başkanı TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu’nun başkanlık ettiği heyet, TC Moskova Ticaret Müşavirliği’ne de bir ziyaret gerçekleştirdi. Samsun heyeti, Ticaret Başmüşaviri Şamil Acartürk tarafından karşılandı. Başkan Murzioğlu, ziyaret sırasında Samsun ekonomisi, gıda sektörünün mevcut yapısı ve bölgeler arası iş birliği imkanları gibi konularda Şamil Acartürk’e bilgi verdi.

Heyet, Rus Türk İşadamları Birliği’ni de (RTİB) ziyaret etti. Rus Türk İşadamları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Naki Karaaslan tarafından karşılanan Samsun heyeti ile Rusya’da iş yapan Türk ve Rus iş adamlarından oluşan RTİB Yönetim Kurulu üyeleri arasında toplantı gerçekleştirildi. Ziyarette iki ülke arasındaki fırsatlar ve iş birliği konuları ele alındı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.