Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Samsun Gazeteciler Cemiyeti 18'inci yaşını kutladı

Samsun’da 18 yıl önce kurulan Samsun Gazeteciler Cemiyeti 18 yaşına girdi. Cemiyetin 18'inci kuruluş yıldönümünde bir araya gelen cemiyet üyeleri ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Samsun Gazeteciler Cemiyeti...

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2014 18:25
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2014 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun Gazeteciler Cemiyeti 18'inci yaşını kutladı
Samsun’da 18 yıl önce kurulan Samsun Gazeteciler Cemiyeti 18 yaşına girdi. Cemiyetin 18'inci kuruluş yıldönümünde bir araya gelen cemiyet üyeleri ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı, Samsun’da görev yapan gazetecilerin yaşam ve çalışma koşullarını iyileştirmek için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi.

Samsun basınını yeniden yapılandıracaklarını ve yıllardır unutulan değerlere sahip çıkacaklarının kaydeden Başkan Yazıcı, “Cemiyet olarak bir taraftan üyelerimizin mesleki, kültürel ve ekonomik durumlarında iyileştirilme yönünde çalışmalarımızı sürdürürken, diğer yandan da kamuoyunun hassas olduğu konularda, misyonumuzun bize yüklediği görevleri de yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda ‘Sporda Şiddet ve Medyanın Rolü’ konulu panel düzenledik. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın cemiyetimizin organize ettiği bu etkinliğe bizzat katılarak destek verdi. Bundan sonra da kamu yararı gördüğümüz bu tür etkinlikleri sürdüreceğiz. Hep birlikte güzel işlere imza atacağız.” diye konuştu.

"GEÇMİŞİMİZİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ"

Yönetim kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada ise yıllardır böyle bir anmanın yapılmadığı belirtilerek, bunun büyük bir eksiklik olduğu vurgulandı. Açıklamada şöyle denildi: “Biz cemiyet olarak üzerimize düşen sorumlulukların bilincindeyiz. Samsun’da yıllardır ilk kez böyle bir anma yapılıyor, ancak bu son olmayacak. Çünkü geçmişimizi asla unutmayacağız. Aramızdan ayrılan meslektaşlarımızı her vesile ile anacağız. Unutursak, geçmişin deneyimlerinden, o güzel insanların birikimlerinden yararlanamaz, aynı zorlukları sürekli yeniden yaşamak zorunda kalırız. Unutmak olmaz!”

Törenin ardından cemiyetin kurucularından Merhum Adem Bilir, Nejdet Şensoy ve Doğan Kaynar’ın mezarları ziyaret edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.