Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sakarya Valisi Mustafa Büyük Adana’ya atandı

Son yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Adana Valisi Hüseyin Avni Coş Sakarya valiliğine, Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise Adana’ya atandı. İlhan Atış’ın yerine Aydın’dan 2011 yılının eylül ayında Adana’ya gelen Hüseyin Avni Coş,...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sakarya Valisi Mustafa Büyük Adana’ya atandı
Son yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Adana Valisi Hüseyin Avni Coş Sakarya valiliğine, Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise Adana’ya atandı.

İlhan Atış’ın yerine Aydın’dan 2011 yılının eylül ayında Adana’ya gelen Hüseyin Avni Coş, yaklaşık 3 yıldır bu görevi sürdürüyordu. Bundan sonra Adana’da görev yapacak Vali Mustafa Büyük, 1957 yılında Konya'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Konya'da tamamlayan Büyük, 1980'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünden mezun oldu. 1981'de Kaymakam adayı olarak Eskişehir'de göreve başlayan Mustafa Büyük, sırayla Kastamonu'nun Cide, Kırşehir'in Mucur, Diyarbakır'ın Dicle, Şırnak'ın Cizre 1991'da Afyonkarahisar'ın Dazkırı, Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçelerinde kaymakam olarak görev yaptı. 1996'da Mülkiye Başmüfettişliğine atanan Vali Büyük, 2003 yılında Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına getirildi 2008 yılında Edirne’ye vali olarak atanan Mustafa Büyük, 11 Mayıs 2010 tarihinden bu yana Sakarya Valisi olarak görev yapıyordu. İngilizce bilen Mustafa Büyük, evli ve üç çocuk babası .
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.