Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Sağlıkta dönüşüm ile birlikte taşeronlaşmanın önü açıldı'

MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, sağlıkta dönüşüm ile birlikte sağlık alanında taşeronlaşmanın önü açılmış ve bazı kamu sağlık hizmetleri Anayasa'ya aykırı olmasına rağmen hizmet alımı usulü ile götürülmeye çalışıldığını...

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2014 18:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2014 18:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Sağlıkta dönüşüm ile birlikte taşeronlaşmanın önü açıldı'
MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul, sağlıkta dönüşüm ile birlikte sağlık alanında taşeronlaşmanın önü açılmış ve bazı kamu sağlık hizmetleri Anayasa'ya aykırı olmasına rağmen hizmet alımı usulü ile götürülmeye çalışıldığını söyledi.

Bu uygulamaya 112 Acil Sağlık hizmetleri de dahil edilmeye çalışıldığını dile getiren Erkul, “Bazı illerimizde bu tür uygulamalara gidildiği ve bunun yaygınlaştırılmaya çalışıldığı görülmektedir. 112 Acil Hizmetlerinde özelleştirme uygulamalarından vazgeçilmeli ve hali hazırda olan tüm uygulamalar iptal edilmelidir” şeklinde konuştu.

112 acil çalışanların sorunlarına da değinen Erkul, “112 çalışanlarının büyük bir çoğunluğu görev sırasında fiziki ve sözlü şiddete uğramakta, vakaya giderken can güvenliğinden endişe duymaktadır. Acil servis çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için ambulanslarla birlikte polisinde olay yerine aynı zamanda intikalini sağlanmalıdır. Bu konuda ilgili bakanlıklarca gerekli çalışmalar yapılmalıdır” dedi. Türkiye’de son 11 yılda 7 bin 247 ambulans kazasının yaşandığını anımsatan Erkul, “Bu kazalarda 112 Acil Hizmetlerinde görevli 135 görevli personel hayatını kaybetmiştir.
Bundan dolayı 112 çalışanları ambulans şoförlüğü yapmak istememektedir. Ambulans kazalarının önüne geçilmesi için ambulans şoförlüğünde gönüllülük ile kabiliyet esas alınmalı ve ambulans şoförlerine yeterli sürede ileri sürüş teknikleri eğitimi verilmelidir” ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.