Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Sağlığı Geliştiren Okullarda' ağız ve diş sağlığı anlatıldı

Türk Diş Hekimleri Birliği’nin (TDB) yürüttüğü ‘Sağlığı Geliştiren Okullar Projesi’ kapsamında Adana’da ilkokul öğrencileri ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildi. Proje çalışmalarına Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Sağlığı Geliştiren Okullarda' ağız ve diş sağlığı anlatıldı
Türk Diş Hekimleri Birliği’nin (TDB) yürüttüğü ‘Sağlığı Geliştiren Okullar Projesi’ kapsamında Adana’da ilkokul öğrencileri ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildi.

Proje çalışmalarına Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman, Türk Diş Hekimleri Birliği Toplum Ağız Diş Sağlığı Komisyon Başkanı Ali Gürlek ile başka illerden gelen komisyon üyeleri, diş hekimleri ve Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden öğrenciler katıldı. Sağlık taramasından geçirilen öğrencilere diş fırçalama yöntemleri anlatılarak, diş macunu ve fırçası hediye edildi.

Sağlık taramasından geçirilen öğrencileri yakından takip ettiklerini belirten Hasan Yaman, ”Geçtiğimiz yıl bir çok okulda çalışma yaptık. Bu yıl Celalettin Sayhan ve Vehbi Necip Savaşan ilkokullarında bilgilendirme ve sağlık taraması yapıyoruz. Geçen yıl diş çürüklerini önleyici bir takım jeller kullanılıp, kayıtları tutulan öğrencileri takip ediyoruz. Türkiye’deki 11 ilde yürütülen bu proje 4 yıl sürecek. Bu çalışmalarda elde edilen bilgiler Dünya Diş Hekimleri Birliğine gönderilerek istatistikî veri olarak kullanılacak.” dedi.

Çocuk yaşta ciddi ağız diş problemi yaşayan insanların genel sağlıklarını da korunmalarının mümkün olmadığını vurgulayan Yaman, “Verdiğimiz bu sağlık eğitimi ile kişisel hijyen, diş fırçalama alışkanlığını kazandırma ve fluridlerin kullanımı ile ilköğretim öğrencilerinde diş çürüklerini azaltarak, ağız diş sağlıklarını korumayı hedefindeyiz. Projede eğitmen diş hekimleri ve diş hekimliği fakültesinden öğrenciler gönüllü olarak görev yapıyor.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.