Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Sağlıcakla Kal' projesiyle öğrenciler sağlığın kıymetini öğrenecek

Bursa Kamu Hastaneler Birliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında hazırlanan "Sağlıcakla Kal" projesinin protokolü imzalandı. Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki imza törenine Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2015 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2015 17:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Sağlıcakla Kal' projesiyle öğrenciler sağlığın kıymetini öğrenecek
Bursa Kamu Hastaneler Birliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında hazırlanan "Sağlıcakla Kal" projesinin protokolü imzalandı. Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki imza törenine Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın ve Tıbbi Hizmetler Başkan Yardımcısı Dr. Elif Güler Kazancı ile İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya katıldı.

Protokol kapsamında hastane ortamında görev alacak öğrenciler, hasta ve hasta yakınlarını yönlendirecek. Hastalara gazete ve kitap okuma gibi hizmetler de verecekler. Ayrıca hastaları gözlemleme imkânı bularak, sağlıklı yaşamın insan hayatındaki öneminin farkına varacaklar. Projenin paydaşları arasında Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yıldırım İMKB, Mimar Sinan, Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu liseleri yer alıyor. Çalışmayla öğrencilere toplum hizmeti görevi verilerek, sosyal sorumluluk bilinci kazandırılması amaçlanıyor. Faaliyetlerde görev alacak öğrencilerin sosyal ve ahlâki değerler konusunda hassasiyet kazanması, yardımlaşma ve merhamet duygularının gelişmesi, empati yeteneklerinin artışı ve özellikle dezavantajlı grubun topluma entegrasyonu hedefleniyor.

Bunun önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Sarıkaya, “Gençlerimizin manevi değerleri ve merhamet duygularını geliştirecek projemiz, aynı zamanda öğrencilerimizin meslek seçimlerine de katkı sağlayacak. Projeyle hastalarımız açısından da önemli kazanımlar elde edilecek.” dedi. Projenin öğrencilerde sağlık hizmetleri alanında farkındalık oluşturacağını belirten Genel Sekreter Aşkın ise pilot bölge olarak Bursa’da başlayan projenin, ülke geneline yaygınlaştırılabileceğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.