Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Roman aday Purçu: Ötekileştirilmekten bıktık

İzmir’in Roman mahallelerine ziyaretlerini sürdüren CHP 1. Bölge 5. Sıra Milletvekili Adayı Özcan Purçu, kapı kapı gezerek vatandaşların dertlerini dinledi. Örgütlü toplumun önemine değinen Özcan Purçu, bugüne kadar Romanların yaşadıkları...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2015 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2015 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Roman aday Purçu: Ötekileştirilmekten bıktık
İzmir’in Roman mahallelerine ziyaretlerini sürdüren CHP 1. Bölge 5. Sıra Milletvekili Adayı Özcan Purçu, kapı kapı gezerek vatandaşların dertlerini dinledi.

Örgütlü toplumun önemine değinen Özcan Purçu, bugüne kadar Romanların yaşadıkları ayrımcılık, toplumdan uzaklaştırılma ve dışlanmışlık gibi sorunların çözümünün bir araya gelmek ve örgütlenmekten geçtiğini söyledi.

“Biz Romanlar ötekileştirilmekten, yoksulluktan, göz ardı edilmekten bıktık. Bugüne kadar hiç kimse bizim sorunlarımızı kökünden çözmek için gerekli çalışmaları yapmadı.” diyen Özcan Purçu, Romanların da bu ülkenin birinci sınıf vatandaşları olduklarını ifade etti. Purçu, Türkiye’de en fazla ezilen, yoksul kalan ve hor görülen kesimin Romanlar olduğunu, ülkenin zenginliklerinden faydalanamayan tek toplumun da yine Romanlar olduğunu sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.