Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rize’de Kanser Kayıt Merkezi kuruldu

Rize'de kanserin önlenmesi ve sağlıklı veri toplanması amacıyla Kanser Kayıt Merkezi kuruldu.Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, yaptığı açıklama, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı'nın, Türkiye'de ölüm...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rize'de kanserin önlenmesi ve sağlıklı veri toplanması amacıyla Kanser Kayıt Merkezi kuruldu.

Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, yaptığı açıklama, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı'nın, Türkiye'de ölüm nedenleri arasında ikici sıradaki kanserin, erken teşhis ve tedavisi için kanser kayıt merkezlerini 81 ilde aktif hale getirmeyi planladığını belirtti.

Bu kapsamda Rize'de de Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde pasif kanser kayıtçılığından aktif kanser kayıtçılığına geçilerek kanserin önlenmesi ve sağlıklı veri toplaması için Kanser Kayıt Merkezi kurulduğunu ifade eden Özşahin, şunları kaydetti: "Kanser Kayıt Merkezi Koordinatörlüğünde Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere Rize Devlet Hastanesi ve Kaçkar Devlet Hastanesi'nde kanser kayıt birimleri kurularak bu birimlerde çalışacak kanser kayıt elemanları belirlenmiştir. Aynı zamanda Fındıklı Bölge Guatr Araştırma ve Tedavi Merkezi, İshakoğlu Çayeli Devlet Hastanesi ve Özel Şar Hastanesi'nden de kanser kayıt elemanları seçilmiştir. Seçilen bu kanser kayıt elemanlarına hizmet içi eğitim verilmiştir. Eğitimde, izleyeceğimiz çalışma yöntemlerinin yanında kanserle mücadele etmenin en etkin yollarından birinin doğru veri toplamak olduğunu belirtilmiştir. Bu sistemle hangi tür kanserin hangi sıklıkla ve nerelerde görüldüğü belirlenecek ve buna göre bölgesel tedavi programları uygulanacaktır. Eğitimlerimiz ve çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.