Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rheinland-Pfalz eyaletinde İslam din dersi müfredata giriyor

Almanya'nın Rheinland-Pfalz’da Eyaleti’nde şimdiye kadar 12 okulda model proje olarak devam eden İslam din dersi uygulaması normal müfredata giriyor. Rheinland-Pfalz Eyalet hükümeti müfredata alınacak İslam din dersinin uygulanmasıyla ilgili...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2015 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2015 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'nın Rheinland-Pfalz’da Eyaleti’nde şimdiye kadar 12 okulda model proje olarak devam eden İslam din dersi uygulaması normal müfredata giriyor.

Rheinland-Pfalz Eyalet hükümeti müfredata alınacak İslam din dersinin uygulanmasıyla ilgili olarak bölgedeki İslami kuruluşlarla ortak çalışma yapacak. İslam din derslerinin müfredata alınması eyalet idaresi ve İslami kuruluşlar arasında yapılacak bir sözleşme ile tescil edilecek. Söz konusu sözleşmenin Hamburg ve Bremen’de olduğu gibi bir ‘Devlet Antlaşması- Staatsvertrag’ tarzında olacağı tahmin ediliyor.

Başkent Mainz’da Uyum Bakanlığı’ndan bir sözcünün açıklamasına göre din derslerini verecek öğretmenlerin Almanya’da yetişmiş olması şartı bulunuyor. Din derslerinin içeriğinde ise Sünni, Alevilik gibi kriterler de dikkat alınacak. Müfredata alınacak İslam din derslerinin kesin uygulamaya başlama tarihi ile ilgili henüz net bir tarih bildirilemezken 2016-17 eğitim yılında başlaması bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.