Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Reşit olmayan mülteciler farklı şehirlere dağıtılacak

Almanya’da artan mülteci sayısı ile birlikte federal hükümet ve eyalet hükümetleri barınma ve bakım sorunlarının çözümü için uğraşırken, farklı konular da gündeme geliyor. Her ne kadar mültecilerin büyük bir çoğunluğu aileleri...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2014 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2014 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya’da artan mülteci sayısı ile birlikte federal hükümet ve eyalet hükümetleri barınma ve bakım sorunlarının çözümü için uğraşırken, farklı konular da gündeme geliyor. Her ne kadar mültecilerin büyük bir çoğunluğu aileleri ile birlikte olsa da, mülteciler arasında bulunan ve reşit olmayanlar ile ilgili tedbirler yeni alınıyor. Baden Württemberg Eyaleti’nde sığınma talebinde bulunan ve reşit olmayan mülteciler eyaletteki şehirlere dağıtılacak. Söz konusu mültecilerle gönderildikleri bölgelerdeki Gençlik Daireleri ilgilenecek.

Şehirlere dağıtımları yapılacak reşit olmayan mülteci sayısı ile ilgili henüz net bir rakam açıklanmadı. Bu yıl itibariyle, Almanya genelinde iltica talebinde bulunan reşit olmayan mülteci sayısının 8 bin civarında olduğu biliniyor. Uzmanlara göre, reşit olmayan mültecileri kabul edecek yerel idarelerin bu konuda tecrübelerinin olmayışı ise hızlı ve bu durumu özel tedbirleri gerektiriyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.