Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rektör Koçak: Cumhuriyet, Türk milletinin yeniden dirilişinin sembolü

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Cumhuriyetin, Türk milletinin yeniden dirilişinin sembolü olduğunu söyledi. Rektör Koçak, 90. yıl dönümünü kutlanılan Cumhuriyetin ülkenin yönetim şekli olmasının yanı sıra; değeri...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rektör Koçak: Cumhuriyet, Türk milletinin yeniden dirilişinin sembolü
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Cumhuriyetin, Türk milletinin yeniden dirilişinin sembolü olduğunu söyledi. Rektör Koçak, 90. yıl dönümünü kutlanılan Cumhuriyetin ülkenin yönetim şekli olmasının yanı sıra; değeri yüksek, vazgeçilmez, bir miras, örnekli bir uygarlık hareketinin adı olduğunu kaydetti.

Koçak açıklamasında şunları ifade etti: “Cumhuriyet, M.Kemal Atatürk’ün deyişiyle, 'Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare milletimizin çağdaş dünyaya aralanan kapısı, birlik ve bütünlüğümüzün, hürriyet ve bağımsızlığımızın kararlı bir ifadesidir.' Cumhuriyet, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesi gereği, millet iradesinin bizatihi tezahürü, hatta kendisidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 90. yıl dönümünü, tıpkı ülkemizin her noktasında olduğu gibi coşku ve heyecanla kutluyor, sevinç ve kıvancımızın daim olmasını diliyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.