Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rektör Acar: İnsanın bilimsel ve teknolojik olarak donanımlı olması yetmez

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, insan sermayesinin en kıymetli sermaye olduğunu ve bu nedenle beyni iyi kullanmak, çocuklara iyi yatırım yapmak gerektiğini belirtti. Hayatın hem teknik, fiziksel, bedensel, teknolojik...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rektör Acar: İnsanın bilimsel ve teknolojik olarak donanımlı olması yetmez
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, insan sermayesinin en kıymetli sermaye olduğunu ve bu nedenle beyni iyi kullanmak, çocuklara iyi yatırım yapmak gerektiğini belirtti. Hayatın hem teknik, fiziksel, bedensel, teknolojik tarafı olan, hem de sosyal, psikolojik, felsefi, edebi, entelektüel boyutu olan karmakarışık bir süreç olduğuna değinen Rektör Acar, bir insanın sadece bilimsel ve teknolojik olarak donanımlı olmasının yetmeyeceğinin altını çizdi.


Rektör Acar, Aksaray Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy Fen Lisesi Müdürü Jale Özdal’ın daveti üzerine ‘Ahlak, Karakter ve Değerler Eğitimi’ konulu bir konferans verdi. Konferansı, Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri, Fen Lisesi idarecileri ve öğrencileri takip etti.

ASÜ Rektörü Acar, konferansın ana konusuna geçmeden önce değişen dünya, değişen Türkiye ve Aksaray Üniversitesi’nin yaşadığı değişim hususlarında bilgiler paylaştı. Türkiye’nin geleceğinin daha aydınlık, daha parlak olması için değerler eğitiminin, eğitimcilerin üzerine düşen önemli bir vazife olduğunu söyledi.

Konferansına değişen dünyayı anlatarak başlayan Rektör Acar, 20’nci yüzyılın enteresan bir yüzyıl olduğunu belirtti. Dünyanın, Soğuk Savaş öncesinde insanlığın bugüne kadar gördüğü en büyük ve en yıkıcı savaşlara sahne olduğunu ifade eden ASÜ Rektörü, birinci ve ikinci dünya savaşlarının, insanlık tarihinin gördüğü en yıkıcı savaşlar olduğunu vurguladı.


1980’li yılların sonunda çok önemli bir hadisenin yaşandığını ve 1989 yılında Berlin Duvarı’nın yıkılmasıyla Soğuk Savaş döneminin bittiğini dile getiren Rektör Acar, “İki blok arasındaki gerginlik dönemi sona erdi. Dünya, 21’inci yüzyıl başlamadan yeni bir evreye girmiş oldu. Artık bugün soğuk savaş yok, dünya düz bir alan haline ve sınırın öbür tarafı görülebilir hale geldi. Yeni bir dünya var artık.” dedi.

Konuşmasına, dünyada yaşanan bu gelişmelere paralel olarak Türkiye’de yaşananları anlatarak devam eden Prof. Dr. Mustafa Acar, Türkiye’nin, 20’nci yüzyılı önemli ölçüde heba ettiğini söyledi. Dış dünyadaki olumsuz konjonktür, Birinci Dünya Savaşı’nın getirdiği ağır yıkım, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra çok partili demokrasiye geçilen yarım yüzyıl boyunca içte yaşanan toplumsal, siyasi, askeri ve ekonomik tıkanmalar, ortalama her on yılda bir yaşanan darbeler, darbelerin ardından yaşanan travmalar gibi nedenlerle Türkiye’nin 20’nci yüzyılı büyük ölçüde ıskaladığını belirtti.

Konferansın ardından ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladı. Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri ise Rektör Acar’a hediye takdim etti ve konferansı için teşekkür etti.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.