Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin bölücülük çağrısı yapanların cezalandırılmasını istedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Federasyonu’nu arazi bütünlüğünü tehdit eden ve bölücülük çağrısı yapan şahısların cezalandırılmasını istedi.Rusya’nın çeşitli üniversitelerinin hukuk fakültesi öğrencileriyle bir...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Putin bölücülük çağrısı yapanların cezalandırılmasını istedi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Federasyonu’nu arazi bütünlüğünü tehdit eden ve bölücülük çağrısı yapan şahısların cezalandırılmasını istedi.

Rusya’nın çeşitli üniversitelerinin hukuk fakültesi öğrencileriyle bir araya gelen Putin, bölücülükle ilgili çağrıların anayasaya aykırı olduğunu hatırlattı. Putin, “Anayasaya göre devlet ülkenin topraklarının bütünlüğünü sağlıyor. Dolayısıyla, Rusya’dan herhangi bir toprağın koparılmasına ilişkin her türlü çağrı, ve söylemler anayasaya aykırı.” dedi. Bu tür söylemlerde bulunanları ağır eleştiren Putin, “Bu şekilde kendilerini gündeme getirmek isteyenler ne yaptıklarının farkında değil. Bunlar ya vicdansız gözlemciler ya da başka devletlerin çıkarlarına hizmet edenler şahıslar.” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili ne türlü cezaların verilmesine ilişkin konunun parlamentoda ele alınmasına davet eden Putin, bölücülük çağrısı yapanlara göz yumulmaması gerektiği altını çizdi.

7 Kasım’da Rusya Devlet Başkanı Putin, Moskova’ya yakın Novo Ogaryovo devlet başkanlığı rezidansında kabul ettiği aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski’yi tabanında bazı kesimleri memnun etmek için yaptığı açıklamalarla Rusya’nın çıkarlarına zarar verdiği uyarısında bulunmuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.