Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pursaklar’da atık toplayıcılar sıkı denetimde

Pursaklar Belediyesi, Ankara Valiliği’nin genelgesi üzerine cadde ve sokaklarda ambalaj atıklarını toplayanları sıkı denetime aldı. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in “Başkent Ankara’ya yakışmıyor” dediği görüntülerin yok edilmesi...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Pursaklar’da atık toplayıcılar sıkı denetimde
Pursaklar Belediyesi, Ankara Valiliği’nin genelgesi üzerine cadde ve sokaklarda ambalaj atıklarını toplayanları sıkı denetime aldı.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in “Başkent Ankara’ya yakışmıyor” dediği görüntülerin yok edilmesi üzerine yetkisiz kişilerin çöp toplamalarının engellenmesi kararı alındı. Valilik tarafından gönderilen "Ankara İlinde Cadde ve Sokaklarda Kağıt Toplanmasına İlişkin Usul ve Esaslar" genelge ile denetimler sıklaştırıldı.

Pursaklar Belediyesi de yapmış olduğu çalışmalar sonucu ambalaj atıkları toplayıcıları ve ilgili firmalarla bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. Sık sık bu konuyla ilgili görüşmeler yapan belediye yetkilileri, sıkı takibe başladı.

Atık toplayıcılarına, belediyelerce ambalaj atıklarının toplanması, taşınması ve ayrıştırılmasına ilişkin yetkilendirilmiş kuruluş ve yüklenici firmalar dışında başka bir firmaya satışların yasak olduğu anlatıldı. Ayrıca toplayıcılara görev kartları ve iş kıyafetleri verildi. Atık toplamada kullanılan araçlara ise standart getirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.