Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pursaklar ilçesi yeşile boyandı

Pursaklar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yapmış olduğu yeşil alan çalışmalarıyla Pursaklar’ı yeşile büründürdü. 2004 yılında göreve gelen Belediye Başkanı Selçuk Çetin, ekipleriyle birlikte ilçeyi bozkır olmaktan...

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2014 09:21
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2014 09:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Pursaklar ilçesi yeşile boyandı
Pursaklar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yapmış olduğu yeşil alan çalışmalarıyla Pursaklar’ı yeşile büründürdü.


2004 yılında göreve gelen Belediye Başkanı Selçuk Çetin, ekipleriyle birlikte ilçeyi bozkır olmaktan kurtarıp yeşil alan çalışmasına yoğunluk verdi. Çetin’in göreve gelmesiyle başlayan yeşillendirme çalışmaları kısa sürede kendini gösterdi. 2004 yılından beri yapılan yeşil alan çalışmalarıyla ilçede 270 bin boylu ağaç ve 310 bin çalı tipi toprakla buluştu.

İlçeyi yeşile büründüren Pursaklar Belediyesi, yaptıkları 90’a yakın park ile şehri renklendirdi. Sadece son 5 yılda yapılan 44 adet park ile ilçenin çehresini değiştiren ekipler, Pursaklar’ı Başkent’te kişi başına düşen yeşil alan oranı en fazla olan ilçeler arasında üst sıralara taşıdı.

Ankara’nın en genç ilçesi olan Pursaklar’da yapılan parklar arasındaki Evcil Hayvan Parkı ile hayvan sevgisi ve hayvanları koruma alışkanlığı da kazandırıldı. İlçeye birçok ilki yaşatan Selçuk Çetin, hemşehrilerinin ihtiyaçlarını birer birer karşılayarak büyük başarılara imza attı. Yapılan her bir parkta spor aletleri ve koşu yolları ile sağlıklı yaşam teşvik edilirken, çocuk oyun grupları ile de miniklerin sosyal yaşamına katkı sunuldu. Pursaklar Belediyesi, hem alt yapıyla hem de sosyal ve kültürel hizmetleriyle ilçeyi hızla şehirleştiriyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.