Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Proje finansmanı ve gönüllülerin çalıştığı BFmF günde 300 kişiye hizmet sunuyor

Köln’deki Müslüman Kadınlar Eğitim ve Danışma Merkezi’ne (BFmF) ilgi çığ gibi büyüyor. Günde 76 milletten yaklaşık 300 kişinin buluşma noktasına dönüşen BFmF, çalışmalarını bir yıl önceden planlayıp çoğunu projelendirdiği...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2014 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2014 19:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Köln’deki Müslüman Kadınlar Eğitim ve Danışma Merkezi’ne (BFmF) ilgi çığ gibi büyüyor. Günde 76 milletten yaklaşık 300 kişinin buluşma noktasına dönüşen BFmF, çalışmalarını bir yıl önceden planlayıp çoğunu projelendirdiği için büyük oranda proje finansmanı ve gönüllülerin çalışmalarıyla yürütüyor. Erika Theißen’ın yönettiği çok kültürlü danışma ve eğitim merkezi çeşitli kurumlardan aldığı destek ile birçok hizmeti ücretsiz veya düşük bir ücret karşılığında veriyor.

Köln’de eğitim veren BFmF, anaokulundan, ebeveyn okuluna, Almanca kurslarından, işsizlik danışmanlığına kadar bir ailenin ihtiyaç duyacağı her alanda verdiği hizmetlerle büyük ilgi görüyor. 1996 yılında kurulan BFmF’in hizmetlerinden hergün 75-76 farklı ülke kökenine sahip yaklaşık 300 kişi faydalanıyor. Alman Müslüman Erika Theißen’ın yönettiği çok kültürlü danışma ve eğitim merkezi BFmF, kurs ve konseptlerinin çoğunu da projelendirip başta Köln Büyükşehir Belediyesi olmak üzere çeşitli kurumlardan destek aldığı için birçok hizmeti ücretsiz veya düşük bir ücret karşılığında veriyor.

Bu yıl Köln’deki ilk Müslüman anaokulu AmAnA’yı hayata geçiren BFmF, belediyeden yeni ek sınıflar temin ederek eğitim kompleksine yeni sınıflar ekledi. Yeni sınıflar, “Gönüllülük Haftası” kapsamında Alman IMCD Deutschland GmbH & Co KG firmasının Sosyal Angajman Çalışma Grubu tarafından ücretsiz şekilde restore edildi. BFmFde gerek IMCD çalışanlarına, gerekse BFmF’ye uzun yıllar fahri çalışmalarıyla destek veren gönüllülere teşekkür plaketleri takdim etti. Törene Köln/Ehrenfeld Belediye Başkanı Josef Wirges de iştirak ederek Theißen’la birlikte belgeleri sahiplerine takdime etti.

Burada yıllarca hizmet veren gönüllüler Barbara Agilidis, Rotraut Röver-Barth, Mahiheh Rahbari, Regina Sadık, İsolde Ahr ve IMCD’den Jens Rieman’a teşekkür belgeleri verildi. Verdikleri hizmetlerle ilgili açıklamalar yapan BFmF İkinci Müdürü Hanım Ezder, “Almanca kursuna şu sıralar Bulgar kökenli kadın ve erkeklerin ilgisi artıyor.” dedi. Hauptschulabluss eğitimine de ilginin arttığı kaydeden Ezder, “Sadece bu alanda üç tane sınıfımız var. Bunlar 9. ve 10. Sınıf, çoğaldı” dedi. İlginin artmasının arkasında çocuk bakım hizmeti vermelerinin de yattığını kaydeden Ezder, “Hatta örneğin çocuğunun okulda sorunu var, hemen sosyal pedagog arkadaşımız onunla ilgileniyor.

İşsizlik danışmanlığı, yatırım danışmanlığı gibi burda herşeyi bulabiliyorlar. İlgide bunun etkisi çok. Ev arayandan iş arayala herkse yardımcı oluyoruz. Evlilik yoluyla gelen, geçen yıl bizde diploma alan bir bayan Realabluss’u birincilikle yapmış, şimdi lise okuyacak” dedi.

DANIŞMANLIK HİZMETLERİ ÜCRETSİZ
BFmF’nin bağımsız bir kuruluş olduğunu, diğer göçmen kuruluşlarından en büyük farkının son derece profesyonel çalışma olduğunu kaydeden Ezder, “Her yılın son üç ayında, gelecek yılın faaliyetleri tespit edilir, 1 Ocak’da kitap basılır. BFmF’nin en büyük özelliği projeler bazında çalışması ve bunların çeşitli kurumlarca finanse edilmesi. Bizde bütün danışmanlık hizmetleri, seminerler ücretsiz. Almanca ve anaokulu ücretleri ise genel uygulamadaki gibi gelire göre” dedi.

BFmF’DE BAŞLICA HANGİ HİZMETLER VERİLİYOR?
0-3 yaş arasındakiler için kreşi olan BFmF, çeşitli kurslara katılanların 3 yaşından büyük çocuklarına bakım hizmeti var. Yeni gelenler için Almanca kursları, işsizlerin danışabileceği, iş yazışmalarını yapabileceği, ucuza çorba içebileceği merkezi olan BFmF,Güçlü Ebeveyn – Güçlü Çocuklar Projesi ve Babalar Külübu var; çocukların nasıl daha iyi eğitilebileceğiyle ilgili seminerler düzenleniyor. Anne-Çocuk Grubu, aile danışmanlığı, borçlar danışmanlığı ve psikolojik danışmanlık var. Bilgisayar kursları da verilen kurumda ayrıca çalışanlarını İslam hakkında bilgilendirmek isteyen okul ve benzeri kurumlara İslam hakkında seminerler veriliyor” dedi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.