Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Ural: Kars'ın kurtuluşu laiki veçhiyle kutlanmıyor

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Ural, geçmiş zaman dilimlerinde, Kars'ın kurtuluşunun fevkalade büyük çaplı etkinliklerle kutlandığını fakat son zamanlarda bu kutlamaların...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Prof. Dr. Ural: Kars'ın kurtuluşu laiki veçhiyle kutlanmıyor
Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Ural, geçmiş zaman dilimlerinde, Kars'ın kurtuluşunun fevkalade büyük çaplı etkinliklerle kutlandığını fakat son zamanlarda bu kutlamaların laiki vechiyle yapılmadığına dikkat çekti.

Kars İli Memurlar Derneği (KARİMDER)'nin düzenlediği, 'Kars'ın Kurtuluşundan Cumhuriyet'in Kuruluşuna Bilinmesi Gerekenler' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ural, il genelinde düzenlenen rutin programların dışında Kars'ın kurtuluşunun sönük geçtiğine atıfta bulunarak, memurlar derneğinin düzenlediği etkinlik için KARİMDER yönetimine bir Karslı olarak şükranlarını sunduğunu söyledi.

Prof. Dr. Ural, konuşmasında, eskiden Kars'ın kurtuluşunun fevkalade gösterilerle büyük çaplı etkinliklerle kutlandığını hatırlatarak, "Fakat son zamanlarda, ne hikmetse ve nedenini anlamakta güçlük çekerek, Kars’ın kurtuluşu ile ilimiz çevresindeki yaşanan hadiseler ne yazık ki laiki vechiyle anılmıyor. Ne yerel basında, ne de ulusal basında buranın yakın tarihinde yaşananları işlenmiyor ve sütunlarda yer almıyor. Dolayısıyla bu derneğimizin böyle bir etkinlik düzenlemesi beni çok mutlu etti." dedi.

Konuşmasını, Prof.Dr. Ural, tarih bölümünde öğrencilerine iki girizgahtan bahsettiklerini, bunlardan bir tanesinin, yerel tarih anlayışı olduğunu, diğerinin ise millilik noktasından hareketle, yani lider teşkilat ve program üçlemesi olduğunu ifade ederek sürdürdü.

Program sonunda KARİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, dernek olarak Halk Eğitim Merkezinin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla dolu olmasından ötürü bu tarihte yapılmasına karar alınan programlarına iştirak eden, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Müftüsü Mehmet Genç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Akın Oktay ve Halk Eğitim Merkezi salonu dolduran yüzlerce memura ve çalışana teşekkür ederek, derneklerinin bu yıl ikincisini düzenleyeceği spor turnuvasına da salonu dolduranların katılımlarını beklediklerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.