Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Özkan: Kadına en büyük değeri İslamiyet verdi

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör adayı İlahiyatçı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, İslamiyet’in kadına son derece değer verdiğini belirterek, İslamiyetin kadını temiz, namuslu bir şekilde haysiyetli bir tarzda yaşamasını sağladığını söyledi....

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Prof. Dr. Özkan: Kadına en büyük değeri İslamiyet verdi
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektör adayı İlahiyatçı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, İslamiyet’in kadına son derece değer verdiğini belirterek, İslamiyetin kadını temiz, namuslu bir şekilde haysiyetli bir tarzda yaşamasını sağladığını söyledi.

Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile yaptığı açıklamada İslamiyet’in kadına verdiği öneme dikkat çekti. Prof. Dr. Özkan, “Adem’i Havva’sız yaratmayan, hayatı erkek-kadın birlikte başlatan Yüce Allah kadın ve erkeğe bir yaşam içerisinde en büyük değeri vermiştir.” dedi.

Kadın ve erkeğin cennet hayatını birlikte paylaştığını ifade eden Özkan, “Cennetten birlikte atılıyorlar ve dünyaya birlikte iniyorlar. Yaptıklarına birlikte pişmanlık duyuyorlar ve birlikte ağlıyorlar. Sonunda da Yüce Allah birlikte affediyor onları. Ondan sonra da Kur'an-ı Kerim’in tabiriyle hayat kadın erkek beraberliği ile devam ediyor. İslamiyet kadına son derece değer vermiş, onun temiz, namuslu bir şekilde haysiyetli bir tarzda yaşamasını sağlamıştır. Peygamber Efendimizin(sas) hayatına baktığımızda Efendimize ilk desteği veren, ilk iman eden Hz. Hatice validemiz olmuştur. Mekke’nin sıkıntılı dönemlerinde Hz. Hatice bütün zenginliğini İslamiyet’in, Kur'an'ın tanıtılması, başkalarına ulaştırılması uğrunda harcamıştır.” diye konuştu.

Kadına yönelik şiddet olaylarının kesinlikle İslam dini açısından kabullenilir bir durum olmadığını vurgulayan Özkan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sorunları çözümü aşamasında İslam dininin bakış açısı ile ışık tutmak gerektiğini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.