Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Posbıyık: 2. sıra Ereğli ve Alaplı'nın hakkı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinin önceki dönem belediye başkanı Halil Posbıyık, "Matematik ortada, sosyolojik durum ortada. AKP lehine olan üç-iki döngüsünü bu sefer partimiz lehine çevirebilmek için Kdz Ereğli'ye diğer partilerin yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2015 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2015 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Posbıyık: 2. sıra Ereğli ve Alaplı'nın hakkı
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinin önceki dönem belediye başkanı Halil Posbıyık, "Matematik ortada, sosyolojik durum ortada. AKP lehine olan üç-iki döngüsünü bu sefer partimiz lehine çevirebilmek için Kdz Ereğli'ye diğer partilerin yaptığı gibi ikinci sıranın verilmesi şarttır." dedi.

Ereğli Alaplı bölgesinin seçmen sayısının Zonguldak merkezinden daha fazla olduğunu ancak buna rağmen partisi tarafından ikinci sıranın verilmediğini, bunun için de oy toplanamadığını ifade eden Posbıyık, bu durumun kişisel bir talep değil Ereğli-Alaplı bölgesi için bir hakkın savunulması olduğunu ifade etti. Posbıyık konuşmasında, "Yıl 1977. Karabük-Bartın-Zonguldak tek vilayet, vilayetin adı da Zonguldak. Kemal Anadol Kdz. Ereğli'den milletvekili seçiliyor o dönemde. O tarihten bu güne Kdz. Ereğli'den seçilen tek milletvekili Kemal Anadol. Aradan tam 38 sene geçti, Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli-Alaplı bölgesine hep arka sıralarda yer verdiği için 2015 yılına kadar Milletvekili seçilemedi bu bölgeden. Zonguldak'ın en büyük ilçesi Kdz Ereğli, nüfus bakımından Zonguldak merkezinden de büyük. Kdz Ereğli'de 125 bin seçmen var. Zonguldak Merkez'e 92 bin seçmen var. Ereğli ile Alaplı hep ayrılmaz bir bütün olmuştur. İki ilçenin seçmen sayısı ise 160 binin üzerinde." ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin yıllardır ikinci sırayı seçmen sayısının fazla olduğu Ereğli'ye vermesinden dolayı 3 milletvekili çıkardığına dikkat çeken Posbıyık, "Çünkü yıllardır AKP, Zonguldak'ın en büyük ilçesine sıralamada 2. Sırayı veriyor. CHP ise tüm itirazlarımıza rağmen Kdz. Ereğli-Alaplı adayına üçüncü sırayı veriyor. Hem Ereğli halkı, hem de Alaplı halkı bu duruma çok üzülüyor. Hatta köylerde ‘CHP, Ereğli-Alaplı halkını adam yerine koymuyor' diye tepkiler var, öyle konuşuluyor. Diğer partiler sürekli 2. Sırayı vermesine rağmen, CHP Genel Seçim sıralamasında Ereğli-Alaplı'ya sürekli 3. Sırayı veriyor. Ülkemizin geldiği durum ortada. Belki de son demokratik seçimlere giriyoruz. Bir tane milletvekiline dahi her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Matematik ortada, sosyolojik durum ortada. AKP lehine olan üç-iki döngüsünü bu sefer partimiz lehine çevirebilmek için Kdz Ereğli'ye diğer partilerin yaptığı gibi ikinci sıranın verilmesi şarttır. CHP'nin Zonguldak'ta birinci parti olabilmesi için bu gerçeği herkesin kabul etmesi gerekir." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.