Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polonyalı öğrenciler Melikgazi’de

Kayseri Fevziye Memduh Güpgüpoğlu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nin davetlisi olarak Kayseri’de bulunan Polonya Klazburg şehrinden bir grup öğrenci, Melikgazi Belediyesi ziyaret etti. Belediye çalışmaları hakkında bilgi aldılar ve tiyatro...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Polonyalı öğrenciler Melikgazi’de
Kayseri Fevziye Memduh Güpgüpoğlu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nin davetlisi olarak Kayseri’de bulunan Polonya Klazburg şehrinden bir grup öğrenci, Melikgazi Belediyesi ziyaret etti. Belediye çalışmaları hakkında bilgi aldılar ve tiyatro salonunda halk oyunları gösterilerine ortak oldu.

Kayseri Fevziye Memduh Güpgüpoğlu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ile Polonya Klazburg Lisesi'nin beraber yürütmüş oldukları 'Güzelliği Geliştirmek Büyütmek' AB projesi çerçevesinde ilimizde bulunan Polonyalı öğrencilere belediye çalışmaları hakkında bilgiler verildi ve çalışmalar örnekler gösterildi.

Ülkeler arasında diyalog ve nesiller tanışmasının güzel bir örneğinin sergilendiğini belirten Melikgazi Belediyesi Başkan yardımcısı Serdar Öztürk, bu kapsamda Polonyalı öğrencilere Anadolu kültür ve Sanatı hakkında bilgiler verildiğini ve örnek sunulduğunu kaydetti.

Polonyalı heyetin Kayseri’de misafir olduklarını ve bu süre zarfında Kayseri Fevziye Memduh Güpgüpoğlu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi yönetici ve öğrencilerince geleneksel Türk Al Sanatlarımızı öğretildiğini ve Ebru, Hat çalışması gösterdiklerini belirten Okul Müdürü Mahmut Sarıaslan, Melikgazi belediyesi Tiyatro salonunda ise Polonyalı heyetine geleneksel halk oyunu folkloru tanıttıklarını söyledi.

Polonyalı Öğrenci gurubuna Melikgazi Yemekhanesinde öğle yemeği ikramında bulunuldu ve toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler. Polonyalı öğrencilere Türk Lokumu hediye eden Başkan Yardımcısı Serdar Öztürk’e misafirperverliklerinden ve yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.