Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polis omuz kamerası BW’de de denenecek

Almanya genelinde polise karşı saldırıların önüne geçebilmek için alınan tedbirler arasına yer alan polislerin omuz kamerası kullanması uygulamasının Baden Württemberg Eyaleti’nde de denenmesi gündeme geldi. İçişleri Bakanlığı’nın...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya genelinde polise karşı saldırıların önüne geçebilmek için alınan tedbirler arasına yer alan polislerin omuz kamerası kullanması uygulamasının Baden Württemberg Eyaleti’nde de denenmesi gündeme geldi. İ

çişleri Bakanlığı’nın uygulamaya taraftar olduğu ve gerekli incelemelerden sonra Mannheim ve Freiburg şehirlerindeki hassas bölgelerde uygulamanın deneneceği bilgisi yerel medyada da yer aldı.

Halen Hessen eyaletinde pilot uygulaması devam eden ve 2015’te Almanya geneline yaygınlaştırılması planlanan polislerin omuz kamerası kullanımı kişisel verilerin güvenliği gerekçesiyle bazı çevrelerce eleştiriliyor.

İstatistiklere göre eyalette 2014 yılında polise yönelik şiddet girişimleri yüzde 5,5 oranında artış gösterdi. Bu konuda rapor edilen vaka sayısı ise bin 800 civarında. Polise yapılan şiddet girişimlerde yaralama ile sonuçlanan vakalar yüzde 8,2 oranında ve 1053 vaka olarak kayıtlara geçerken saldırı olaylarının yüzde 60 oranında alkol etkisi altında yapıldığı da istatistiklerde yer aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.