Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polanyo tiyatrosu Mardin'e geliyor

“Polonya-Türkiye ilişkilerinin 600. Yıldönümü” etkinlikleri çerçevesinde, Polonyalı Legnica Şehri Helena Modrzejewska Tiyatrosu, “Lemko” adlı oyunuyla Mardin’e geliyor. Karpat Dağları’nda yaşayan, küçük etnik bir alt grup olan...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Polanyo tiyatrosu Mardin'e geliyor
“Polonya-Türkiye ilişkilerinin 600. Yıldönümü” etkinlikleri çerçevesinde, Polonyalı Legnica Şehri Helena Modrzejewska Tiyatrosu, “Lemko” adlı oyunuyla Mardin’e geliyor.

Karpat Dağları’nda yaşayan, küçük etnik bir alt grup olan Lemko halkının hikâyesini müzik ve dans dolu bir dille anlatan oyun, 2 Haziran’da Mardin Artuklu Üniversitesi, Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de izleyicilerle buluşuyor. Adam Mickiewicz Enstitüsü’ne bağlı bir dijital platform olan Culturepl işbirliği ile sahnelenen oyun, Karpat Dağları’nda yaşayan, küçük etnik bir alt grup olan Lemko halkının hikâyesini müzik ve dans dolu bir dille anlatıyor.

Helena Modrzejewska Tiyatrosu tarafından sahnelenen ve Jacek Głomb tarafından yönetilen tek perdelik “Lemko”, Robert Urbański tarafından yazıldı. Oyun, Karpat Dağları’nda yaşayan Lemko halkının 20. yüzyıldaki karmaşık tarihini konu ediyor. Oyunda ölümü bekleyen yaşlı bir Karpatlı olan Orestes’in çocuklarına anlattığı hayat hikâyesi aktarılıyor. Bu hikaye aynı zamanda etnik kimliklerinin yok oluşuna tanıklık eden Łemklerin sosyal ilişkilerini de anlatıyor. Oyunun yönetmeni JacekGłomb, düzenlenecek atölye çalışmasıyla tiyatro severlerle buluşacak. 1 Haziran günü saat 09:00’da ise Mardin Sinema Derneği’nde, yine Jacek Głomb’un katılımıyla oyunculuk eğitimi ve atölye çalışması gerçekleşecek.

Polonya-Türkiye ilişkilerinin 600. Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşen proje aynı zamanda Polonya tiyatrosunu Türkiye’de yaşayan tiyatro severlere duyurmayı da amaçlıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.