Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Petrol İş Başkanı Tekik, TPİC işçileriyle bir araya geldi

Petrol İş Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, TP'nin yan kuruluşu olan Turkish Petroleum International Company (TPİC) çalışanları ile bir araya geldi.Sendika binasında işçilerle bir araya gelen Tekik, TP Yönetim Kurulu'nun, yaklaşık 350...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2015 22:29
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2015 22:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Petrol İş Başkanı Tekik, TPİC işçileriyle bir araya geldi
Petrol İş Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik, TP'nin yan kuruluşu olan Turkish Petroleum International Company (TPİC) çalışanları ile bir araya geldi.

Sendika binasında işçilerle bir araya gelen Tekik, TP Yönetim Kurulu'nun, yaklaşık 350 işçinin iş akdine son vermek istediğini ifade etti. İşten çıkarılmak istenen işçilerin resmi olarak sendikaya üye olmadıklarını, ancak gönül bağı ile kendilerine bağlı olduklarını belirten Mustafa Tekik, “Petrol İş Sendikası olarak bu arkadaşlarımızın yanında yer almaya devam edeceğiz. Gerekirse sahalardaki diğer arkadaşlarımızla beraber ciddi bir iş bırakma eylemi gerçekleştireceğimizi de belirtmek isteriz. Bu arkadaşlara verilen söz şudur: İş çalışma süreleri 1 yıl devam edeceğiydi. Ancak şu anda bu arkadaşların işlerine son verileceği yönünde duyumlar alıyoruz. Bu durumu kabul etmemiz mümkün değildir.” diye konuştu.

Bu duruma tepkilerinin devam edeceğini dile getiren Tekik şöyle devam etti:
"Bu arkadaşlarımızın yanında her zaman yer aldık almaya devam edeceğiz. Gerekirse sondaj kulelerine kendimizi zincirleyeceğiz. Siyasetçiler bu duruma çözüm bulmuyor. Seçimden önce çalışma süreleri bir yıl uzatıldı dendi. Ancak sonuç alınamadı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bülent Arınç ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konu ile ilgili konuştu. Ancak yine sonuç alınamadı."

TPİC işçilerinin nankör olmadığını ve hakları için mücadele ettiğini ifade eden Mustafa Tekik, “TPİC işçileri yarın veya öbür gün Batman’ın en işlek caddesini trafiğe kapatırsa kimse sorumlu aramasın. Herkes bu insanların yanında yer almalı ve haklarına sahip çıkmalı” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.