Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Pamukkale’de 37 asansör bakım yapılmadığı için hizmetdışı bırakıldı

Denizli'nin Pamukkale Belediyesi, insan ve yük taşıyan asansörlerin yıllık bakımlarının yapılması konusunda başlattığı denetimlerini sürdürüyor. Bir hafta süren ve halen devam eden denetimlerde 37 asansör, yıllık bakımı yapılmadığı...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Pamukkale’de 37 asansör bakım yapılmadığı için hizmetdışı bırakıldı
Denizli'nin Pamukkale Belediyesi, insan ve yük taşıyan asansörlerin yıllık bakımlarının yapılması konusunda başlattığı denetimlerini sürdürüyor. Bir hafta süren ve halen devam eden denetimlerde 37 asansör, yıllık bakımı yapılmadığı tespit edilerek hizmetdışı bırakıldı. Pamukkale Belediyesi ile Türkiye Mühendisler Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi arasında imzalanan protokole göre oda, yıllık bakım zamanı gelen asansörleri belediyeye bildiriyor. Belediye ise denetim ekibiyle bildirilen asansörlerin yıllık bakımlarını kontrol ediyor. Bir haftadır devam eden denetimlerde, 180 asansörün yasaya uygun şekilde hizmet verip vermediği denetlendi. Can ve mal kaybına yol açabilecek şekilde, güvenli olmadan ve yıllık bakımı yaptırılmayan 37 asansör tespit edildi. Ekipler, bunları yıllık bakımları yapılıncaya kadar hizmetdışı bıraktı.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, konu hakkında bilgi vererek asansörlerin yıllık bakımlarının yasal bir zorunluluk olduğuna ifade etti. Can ve mal kaybına yol açabilecek asansörlerin kullanımına asla izin verilmeyeceğinin altını çizen Başkan Gürlesin, “Bizim için önemli olan, insanlarımızın can ve mal güvenliğidir. Bu konuda asla taviz vermeyeceğiz. Daha önce asansörlerin yıllık bakımının yapılması konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirmiştik. Şimdi ise ekiplerimizle uygulamayı başlattık. Buradan, asansörü bulunan binaların sorumlularına, bina sahiplerine ve yöneticilere bir kez daha uyarıda bulunmak istiyorum. Asansörlerin yönetmelik kurallarına uygun olarak, güvenli bir şekilde çalışması için yıllık bakımlarını, akredite olmuş A tipi muayene kuruluşlarına yaptırın. Bakımlar, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’ne yaptırılacaktır.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.