Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özhaseki: Bayramda düşkünlerin elinden tutulur

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak bayramın iyilik ve güzelliklere vesile olmasına diledi. Başkan Özhaseki, bayramda düşkünlerin elinden tutulduğunu ifade etti.     Mesajında...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 17:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak bayramın iyilik ve güzelliklere vesile olmasına diledi. Başkan Özhaseki, bayramda düşkünlerin elinden tutulduğunu ifade etti.

    Mesajında kurbanın Allah'a yaklaşmak için bir vesile olduğunu ifade eden Başkan Özhaseki, bu ibadeti yerine getiren tüm insanların kurbanının Allah katında kabul edilmesi dileğinde bulundu. Allah'a yakınlaşmaktan doğan sevincin tezahürü olarak bayram yapıldığına vurgu yapan Başkan Özhaseki, "Bayramlar sevincin, mutluluğun, yakınlaşma ve dayanışmanın doruğa çıktığı günlerdir. Bayramlar sayesinde kırgınlıklar unutulur, dostluklar pekiştirilir. Düşkünlerin elinden tutulur, yetim ve öksüzler sevindirilir. Yardıma ihtiyaç duyanların da bayram yapabilmesine imkan sağlanır." dedi.

    "İNSANLIK HUZUR BULSUN"

    Mesajında, bulunduğumuz coğrafyanın barış ve huzur ortamına fazlasıyla ihtiyaç duyduğunu kaydeden Başkan Özhaseki, her gün onlarca masum insanın can verdiği İslam dünyasına dikkat çekerek, "Bayramların en önemli özelliklerinden birisi de kardeşlik, sevgi ve hoşgörü ortamı oluşturmasıdır. Filistin'de, Mısır'da, Suriye'de, Irak'ta, Doğu Türkistan'da ve dünyanın değişik yerlerinde yaşayan Müslüman kardeşlerimiz için işte böyle bir ortama ihtiyaç var. Bizler de dua ve niyazlarımızla bu ortamın oluşmasına katkı sağlamalıyız. Tüm dünyanın huzur içerisinde geçireceği bayramlara ulaşmak temennisiyle bayramın şehrimiz, ülkemiz ve tüm insanlık alemi için hayırlara vesile olmasını dilerim." diye konuştu.

    "ÇEVREYİ KİRLETMEYELİM"

    Başkan Özhaseki, mesajında ayrıca kurban kesimi sırasında çevrenin kirletilmemesine dikkat çekerek "Bir ibadet yaparken, bir güzellik ortaya koyarken bir yandan da çevreyi kirleterek, insanları nahoş görüntülerle başbaşa bırakmayalım. Kurbanlarımızı, belirlenen yerlerde kesip, atıklarını da yine en güzel ve sıhhi şekilde ortadan kaldıralım." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.