Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özel İkbal Liseleri’nden Tübitak'a 2 proje

Tübitak tarafından düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Malatya Bölge Sergisine Adıyaman Özel İkbal Liselerinden 2 proje kabul edildi. Yarışmaya 21 proje ile başvuran Özel İkbal Eğitim Kurumları bünyesinde...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2015 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2015 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özel İkbal Liseleri’nden Tübitak'a 2 proje
Tübitak tarafından düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması Malatya Bölge Sergisine Adıyaman Özel İkbal Liselerinden 2 proje kabul edildi. Yarışmaya 21 proje ile başvuran Özel İkbal Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Özel İkbal Lisesinden 2 proje sergilenmeye hak kazandı.

Özel İkbal Liseleri Müdürü Mehmet Kalpaklı, Bakanlık ve Tübitak tarafından her yıl 12 farklı bölgede düzenlenen 'Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması'nda sergilenmeye değer görülen projelerin belli olduğunu söyledi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan 8 ilin bulunduğu bölgede serginin Malatya'da açılacağını belirten Kalpaklı, bölgedeki sergi için yaklaşık 650 proje başvurusu yapıldığını, bunlardan 99'unun sergilenmeye hak kazandığını kaydetti. Okul olarak yarışmaya 21 proje ile müracaat ettiklerini dile getiren Kalpaklı, “Adıyaman’dan 10 proje sergilenmeye hak kazandı. Sergide 2 projemiz yer alacak. Malatya merkezli proje yarışmasına 8 ilden 99 proje katılmaya hak kazandı. Öğrencilerin matematik ve fen alanındaki yeteneklerini ortaya çıkaran yarışmaya 21 proje ile başvuru yapan Özel İkbal Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Özel İkbal Lisesi’nin edebiyat ve biyoloji alanlarında hazırlanan 2 projesi sergilenme hakkı kazandı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi kutlarım.” diye konuştu.

Başvuru sonrası projelerin illerdeki üniversitelerde görevli akademisyenlerce oluşturulan 26 kişilik jüri tarafından değerlendirildiğini ifade eden proje koordinatörü Nebi İnce ise yarışmaya bilgisayar, biyoloji, coğrafya, fizik, kimya, matematik, psikoloji, sosyoloji, tarih Türk dili ve Edebiyatı alanlarında başvurular yapıldığını dile getirdi. Okul olarak bilimsel çalışmalara öncelik verdiklerini vurgulayarak, "Proje hazırlama bir sevdadır. Okulumuzun öğrencileri bilime sevdalı. Okul olarak bilimsel çalışmalara önem veriyoruz. Öğrencilerimiz yaptıkları projelerle kendilerini ifade etme imkanı buluyor. Öğrencilerimiz proje üreterek, zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyor." dedi.

Proje Koordinatörü Nebi İnce, proje sergisinin İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi'nde 30 Mart-2 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirileceğini ifade etti. İnce, okul olarak hazırladıkları projelerden en az 1 tanesinin Ankara'da düzenlenecek Türkiye finallerine katılmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.