Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özdemir: Sertifikalı tohum kullanımı üretimde kaliteyi artırır

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, ilin ekilebilir tarım alanları bakımından büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, sertifikalı tohum kullanımının üretimde kaliteyi artırdığını söyledi.Yozgat Gıda...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özdemir: Sertifikalı tohum kullanımı üretimde kaliteyi artırır
Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, ilin ekilebilir tarım alanları bakımından büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, sertifikalı tohum kullanımının üretimde kaliteyi artırdığını söyledi.

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından sertifikalı tohum tanıtım toplantısı düzenledi. Bilal Şahin Gençlik ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Tohumculuk Daire Başkanı Veysel Kolcu, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Gencer, Ziraat Odası başkanları ve çiftçiler katıldı. İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, yaptığı konuşmada Yozgat’ta tarımın durumu, il müdürlüğünün çalışmaları, ileriye dönük hedefleri ve Sertifikalı tohum alanında yapılan ve yapılması planlanan konular hakkında bilgi verdi.

Sertifikalı tohum kullanımı sayesinde çiftçinin daha fazla ve daha kaliteli ürün elde edeceğini vurgulayan Özdemir, “Bakanlığımız tarafından sertifikalı tohum desteklenmektedir. Çiftçimiz kendi hazırladığı tohumluktan dekara 25 ile 28 kilo arasında tohum kullanırken sertifikalı tohumu 20-22 kilogram arasında kullanmaktadır. Elde edilen ürün ise daha kaliteli olduğu için yüksek fiyata satılmakta ve çiftçimiz daha fazla gelir elde etmektedir. Bu yüzden çiftçilerimize sertifikalı tohum kullanmalarını öneriyoruz.” diye konuştu.

Tohumculuk Daire Başkanı Veysel Kolcu da sertifikalı tohumculuk adına Türkiye’de yapılanlar Türkiye tohumculuğunun dünyadaki yeri ve değeri konularında açıklamalarda bulunmasının ardından TTSM Yetkilileri Tohumluk Sertifikasyonun nasıl yapıldığı aşamaları ve pazarlanması konularında bilinmesi gerekenleri anlattı.

Yozgat Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Gencer ise Yozgat’ta rakamlarla sertifikalı tohum üretim ve kullanımı, destekleme başvuru aşamaları, sertifikalı tohuma ödenen destekler yıllara göre üretim değerleri hakkında bilgiler ve örnekler vererek anlattı.

Toplantı üreticilerin sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.