Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oy kullanmak isteyenlerin Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne kaydolması gerekiyor

Türkiye’de, Haziran ayında yapılacak olan 2015 Milletvekili Genel Seçimleri’ne 6 aydan kısa bir süre kaldı. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları da, 2014’te yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde uygulamaya geçildiği gibi; yaşadıkları...

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2015 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2015 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’de, Haziran ayında yapılacak olan 2015 Milletvekili Genel Seçimleri’ne 6 aydan kısa bir süre kaldı. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları da, 2014’te yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde uygulamaya geçildiği gibi; yaşadıkları ülkelerde kurulacak sandıklarda oylarını kullanabilecek. Ancak oy kullanabilmek için Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı olmak gerekiyor. Bu ise, bağlı bulunulan konsolosluklarda yapılacak olan adres kayıtlarıyla gerçekleşiyor. Konsoloslukta nüfus, çocuk kaydı gibi işlem yaptırmış olanların kaydı otomatik olarak gerçekleşmiş oluyor.

Bir seçmenin, Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı olup olmadığı öğrenmesinin en kısa ve kolay yolu ise Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), www.ysk.gov.tr şeklindeki internet sayfasından sorgulama yaptırmak. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türkiye’nin Köln Başkonsolosluğu, “Seçmen niteliğindeki Vatandaşlarımızın Yüksek Seçim Kurulu’nun web sayfasında (www.ysk.gov.tr) bulunan “Yurtdışı Seçmen Sorgulama” bölümüne giriş yaparak yurtdışı seçmen kütüğünde kayıtlarının bulunup bulunulmadığını ve kayıtlı bilgilerini kontrol etmeleri, gerekirse düzeltme yaptırmaları, ayrıca seçmen sorgulama bölümüne e-posta bilgilerini girmeleri önemle duyurulur." ifadelerine yer verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.