Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otomotiv projelerine TÜBİTAK desteği

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ve Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş. işbirliğiyle hazırlanan üç araştırma projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan (TÜBİTAK) destek almaya hak kazandı.BTÜ, Doğa Bilimleri Mimarlık...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2015 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2015 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Otomotiv projelerine TÜBİTAK desteği
Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ve Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş. işbirliğiyle hazırlanan üç araştırma projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan (TÜBİTAK) destek almaya hak kazandı.

BTÜ, Doğa Bilimleri Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi (DBMMF) Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Osman Kopmaz’ın bir ve Doç. Dr. Ali Rıza Yıldız’ın iki ayrı araştırma projesi TÜBİTAK TEYDEB Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı çerçevesinde desteklenmeye değer bulundu.

BTÜ DBMMF Dekanı Prof. Dr. Osman Kopmaz’ın Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş ile yürüteceği “İnsansız Araç Geliştirilmesi” konu başlıklı projesi ile Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Rıza Yıldız danışmanlığında yürütülecek “Yapay zeka optimizasyon teknikleri ile hafif dizel motorlarının geliştirilmesi” ve “Yeni nesil malzemelerle yüksek mukavemetli taşıt elemanlarının geliştirilmesi” başlıklı projeler TÜBİTAK TEYDEB projesi olarak kabul edildi.

Konuyla ilgili konuşan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, “Çok güzel bir ‘BTÜ-sanayi İşbirliği’ örneği olan çalışmadan dolayı hocalarımızı tebrik ediyorum. Oyak Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş.’ye de işbirliklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.