Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otistik çocukların sahne heyecanı

Ankara Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birimi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü otistik çocuklarla birlikte kutlamaya hazırlanıyor.4 -17 yaş arası engelli çocuklar, ilk kez ellerine aldıkları müzik aletleriyle haftanın iki günü uzman...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Otistik çocukların sahne heyecanı
Ankara Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birimi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü otistik çocuklarla birlikte kutlamaya hazırlanıyor.

4 -17 yaş arası engelli çocuklar, ilk kez ellerine aldıkları müzik aletleriyle haftanın iki günü uzman ellerden ritim dersi alıyor. Darbuka, davul ve teflerle eğlenerek kendi müziklerini oluşturan 12 engelli çocuk, her parça bitiminde de kendilerini kuvvetlice alkışlıyor. Kahkahaların havada uçuştuğu ritim derslerinde yeni dostluklar kuruluyor.

50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda kutlanacak olan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için otistik ve down sendromlu çocuklar, 3 haftadır prova yapıyor. Müzik aletlerini ellerine alan çocuklar, öğretmenleriyle göz teması kurarak birer birer vuruşlar yapıyorlar. Hayatlarında ilk kez gördükleri müzik aletlerini ellerine alan çocukların mutlulukları yüzlerine yansıyor. Yapacakları gösterinin heyecanını da taşıyan çocuklar, öğretmenlerini de can kulağı ile dinleyerek kendi müziklerini oluşturuyor.

Yenimahalle Belediyesi, Dünya Engelliler Günü'nü engelliler ve aileleri ile birlikte kutlayacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.